Sudija i još dvoje osumnjičenih priznalo krivicu u vezi sa mitom u Loznici

Troje osumnjičenih priznalo je krivicu u vezi sa mitom u slučaju Prekršajnog suda u Loznici.
Sudija i još dvoje osumnjičenih priznalo krivicu u vezi sa mitom u Loznici
Foto: 021.rs
Tužilaštvo za organizovani krimiinal (TOK) saopštilo je da je nakon saslušanja u Beogradu, troje od šest osumnjičenih za primanje i davanje mita i druga krivična dela u slučaju u vezi Prekršajnog suda u Loznici priznalo krivicu i da im je ukinuto zadržavanje.
TOK je naveo u saopštenju da je za troje osumnjičenih - sudiju Z. M, njegovu suprugu, inače službenicu suda i Ž. P. predložio Višem sudu da im odredi pritvor.
 
Pored njih, saslušane su i S. S. i B.S, kao i  D. N.
TOK ih tereti za primanje i davanje mita, zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje isprava.
 
Pripadnici policije Srbije i Bezbednosno-informativne agencije uhapsili su sudiju Prekršajnog suda u Loznici iz Ljubovije Z.M. i još pet osumnjičenih zbog primanja i davanja mita i falsifikovanja službene isprave, saopšteno je u četvrtak.
 
Uhapšeni su i supruga sudije, zatim službenica tog suda i još troje ljudi. Sudija je osumnjičen da je u dva navrata primio mito da bi falsifikovao ispravu, odnosno zapisnik o saslušanju osumnjičenog.
 
Visoki savet sudstva je u sredu popodne sudiji Z.M. ukinuo imunitet, nakon čega je zajedno sa ostalim osumnjičenim uhapšen.
  • Tišina u stroju

    18.03.2023 11:58
    Dok ja pričam
    A kako može sudija da se nađe usred kriminalne aktivnosti? Zar on ne treba da bude primer i građanima i policiji šta je poštenje. A ne, što kaže moj jedan kolega, svako je osetljiv na pare.
  • StoneCold

    18.03.2023 10:40
    Veliko iznenadjenje
    Pre desetak godina sam imao praksu u pisarnici u Prekrsajnom sudu u Loznici. Tad su se predmeti jos upisivali u registre, jos nije bilo elektronskog vodjenja evidencije. Dolazi lik sa kesom, daje tamo zenama kesu i kovertu, jedna od njih dolazi, uzima registar, nakon 20s uzima hemijsku i precrta ime i ostale podatke u registru. Time je izbrisala nekog iz evidencije Prekrsajnog suda, kao da taj neko nikad nije napravio prekrsaj. Mogu samo da zamislim koliko ih je nestalo iz registra pre prebacivanja na elektronske sisteme. I sad ih kao hapse zbog mita.... Veliko iznenadjenje....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija