Kovid bolnica u Batajnici se zatvara, možda postane centar za palijativnu negu

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević najavila je da će zbog malog broja pacijenata prethodnih meseci bolnica uskoro biti zatvorena.
Kovid bolnica u Batajnici se zatvara, možda postane centar za palijativnu negu
Foto: 021.rs
Ona je za RTS kazala da je u prethodnih pet meseci situacija u toj bolnici stabilna, a da je trenutno na lečenju 28 osoba, uglavnom sa teškim malignim bolestima u završnim stadijumima.
"Sigurno će doći do zatvaranja narednih dana, s obzirom da je broj pacijenata već standardno nizak. Takvi su planovi Ministarstva zdravlja", navela je direktorka kovid bolnice u Batajnici.
Adžić Vukičević je najavila i da bi u narednom periodu ulogu kovid bolnice trebalo da preuzmu respiratorni centri, dok bi objekat u Batajnici mogao da bude iskorišćen za palijativnu negu.
 
"Svakako bi to trebalo da bude palijativna nega s obzirom na rastući broj ljudi sa malignitetom u Srbiji i u zemljama u okruženju, ali i zbog činjenice da smo jedina zemlja u okruženju koja nema centar za zbrinjavanje bolesnika u završnim stadijumima malignih bolesti i drugih teških hroničnih bolesti i stanja", navela je Adžić Vukičević.
 
Dodala je da je za 27 meseci rada, kovid bolnica u Batajnici primila oko 23.700 pacijenata, od kojih je između 6.500 i 7.000 bilo smešteno u jedinicima intenzivnog lečenja.
 
"U jednom trenutku bilo je 120 intubiranih. To je bio neverovatan izazov, za našeg života se tako nešto sigurno neće ponoviti", napomenula je ona.
  • Pedjanski

    18.03.2023 13:51
    Posle 10 dana sam uspeo da izađem iz Batajnice uz potpis da izlazim na sopstvenu odgovornost. Ono što sam tamo video dobra je priča za horor film. Svi se leče po protokololu sa šakom lekova i par infuziju, a šta je unutra nema šanse da vam neko kaže. Koga ubiju, ubiju, on je kolateralna šteta. Oni su samo radili svoj posao po protokolu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.