Vučić o tome da li bi hapsio Putina ako bi došao u Srbiju: "Imamo pametnija posla"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da odluka suda u Hagu da izda nalog za hapšenje Vladimira Putina, po optužbi za ratne zločine, nije bila "dovoljno mudra ni pametno sračunata".
Vučić o tome da li bi hapsio Putina ako bi došao u Srbiju: "Imamo pametnija posla"
Foto: Beta/AP
Vučić je rekao da će ta odluka imati "politički loše posledice, u ljudskim životima loše posledice, i koja govori da postoji velika nespremnost da se razgovara o miru, čak ni o primirju, o čuvanju ljudskih života".
"S kim ćete sad da razgovarate kad ste ga optužili za najteže ratne zločine? Ili možda nećete da razgovarate, možda nećete mir, nego čekate poraz Rusije? Koliko treba da čekamo, je l' mislite da je Rusiju moguće poraziti za godinu dana", upitao je Vučić.
Dodao je da je "cilj onih koji su to uradili" da Putinu otežaju komunikaciju, "da svako ko razgovara sa njim ima u glavi da je optužen za najteže ratne zločine", da dodatno otežaju ekonomsku poziciju Rusije i da "naprave od nje svetsku pariju".
 
Upitan o eventualnom hapšenju Putina ako bi došao u Srbiju, Vučić je rekao da država ima te obaveze jer je prihvatila Rimski statut Međunarodnog krivičnog suda, ali je dodao da ruski predsednik "nema kuda" da dođe do Beograda dok traju ratni sukobi.
 
Naveo je da "ima pametnija posla u ovom trenutku, osim ako ne misli drugačije" ministar privrede Srbije Rade Basta, koga je nazvao "novim Zoranom Đinđićem".
 
Basta, koji je prisustvovao obraćanju, dobacio je predsedniku Srbije da je "uz njega", na šta mu je Vučić uzvratio da mu "svi to kažu".
 
Vučić je Basti, koji je ove nedelje zatražio da Vlada Srbije uvede sankcije Rusiji, rekao da treba da se "bavi privredom i dovođenjem investitora", a ne spoljnom politikom.
 
"Bavi se privredom i dovođenjem investitora, i pusti da se sankcijama bave neki drugi. I kad imaš to da predložiš, prvo to iznesi na sednici Vlade, a ne u medijima", kazao je Vučić.
  • Dejan sa Popovice

    30.03.2023 10:56
    Putler
    Botoksirani kepec može da dođe u Srbiju jedino Južnim tokom,zajedno sa gasom.Zato nećemo biti u situaciji da ga hapsimo.Ako bi se ipak teleportovao u Srbiju,sigurno bi ga uhapsili.
  • Перун

    19.03.2023 17:48
    И шта кажу неко да га хапси!?
  • Zz

    19.03.2023 15:26
    Tako je, treba uvijati onig garija sa tabletom bensedina u dzepu…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija