NATO: Pozdravljamo dogovor Srbije i Kosova, što pre sprovesti sve

Portparolka NATO-a Oana Lungesku izjavila je danas da Alijansa pozdravlja dogovor Srbije i Kosova u okviru dijaloga koji podžava Evropska unija i pozvala dve strane da ga brzo sprovedu.

Lungesku je na Tviteru napisala da pozdravlja dogovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija o Implementacionom aneksu sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

"Pozivamo obojicu da brzo i u potpunosti sprovedu ono što je dogovoreno. Posvećeni smo stabilnosti na Zapadnom Balkanu kroz misiju KFOR, predvođenu NATO-om", napisala je ona.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel izjavio je sinoć u Ohridu, posle sastanka sa Vučićem i Kurtijem, da su dve strane postigle dogovor.
 
"Konačno, nakon 12 sati imamo dogovor kako da se sprovede sporazum koji su Srbija i Kosovo postigli 27. februara u Briselu", rekao je Borel.
  • Jovo

    20.03.2023 07:31
    Jovo
    Neznam puno Ali znam ako Vucic i dalje ostane na vlasti nejce ni ovo stoje oreostalo biti!!!
  • Rex

    19.03.2023 21:34
    Laže NATO, rekao je Vučić da nije pređeta nikoja crvena linija!
  • Мунгос

    19.03.2023 20:59
    Отужно, НАТО као угледна институција лаже. Код нас би рекли, лаже као пас. Гледа те у очи, па лаже, лаже. Није на одмет да се господа и ова госпођа НАТО застиде, али то је немогуће зато што су они оперисани од стида.
    Јадни ми у какво нас друштво тера овај њихов служитељ Александар Вучић.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.