FOTO: Kineski radnici tokom izgradnje auto-puta srušili spomenik palim borcima

Kineski izvođači koji rade na izgradnji auto-puta Pakovraće – Požega srušili su spomenik palim borcima Drugog svetskog rata u selu Negrišori.
FOTO: Kineski radnici tokom izgradnje auto-puta srušili spomenik palim borcima
Foto: FoNet

Spomenik je u potpunosti uništen, a ostaci su rasuti po putu, piše portal "Ozonpress".

Meštani sela Negrišora su ogorčeni.

"Znamo da su izvođači radova na izgradnji auto-puteva van zakona ove države, da se ne poštuju zakoni i radi ko kako hoće. Međutim, ovo divljaštvo, rušenje spomenika posvećeno palim borcima iz Drugog svetskog rata prevazilazi sve do sada. Kao što možete videti, spomenik je brutalno sravnjen sa zemljom, a ostaci rasuti po putu. Meštani su zgroženi, ne veruju da je neko mogao ovako nešto da uradi. Da li je neko bio pijan, drogiran ne znamo", kažu oni.
 
 
Novinari "Ozonpressa" pokušali su danas da saznaju da li je policija izlazila na teren. Nije se oglasila ni lokalna samouprava, odnosno Opština Lučani, ali ni nadzorni organ.
  • Jarvis

    21.03.2023 17:51
    srBske vrednosti.
  • /

    21.03.2023 06:34
    /
    po kuloarima se prica da nije kinez to srusio vec gibanicar.

    tipicno, jos pravi kampanju po medijima da su to kinezi uradili.

    bas prave srpske tradicionalne vrednosti
  • Fale nam ti ljudi

    20.03.2023 14:20
    Fale nam ti ljudi što padoše u borbi protiv okupacije, da pokrenu borbu protiv ovih današnjih okupatora. Zato im je okupator i srušio spomenik, da se zatre spomen na otpor zlu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.