Panić: Jedva sam se suzdržao da ne pišem javno pismo ministarki zdravlja

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić izjavio je da reforma primarne zdravstvene zaštite nije potrebna, kako to najavljuje Ministarstvo zdravlja.
Kako je istakao Panić, potrebno je sistem vratiti na kombinaciju onoga što je nekada bilo u Jugoslaviji i onoga što je predviđao zakon iz 2005. godine.
Panić je, na konferenciji za novinare, istakao da se uzdržao da ne piše javno pismo ministarki zdravlja i "onome iznad nje koji joj kroji kapu", pre svega zbog predstojeće izborne skupštine Sindikata na kojoj će 31. marta biti izabrano novo rukovodstvo i "najverovatnije nova predsednica".
On je naveo da Srbija mora da ide u Evropsku uniju i zato je donela zakon o platnim razredima, ali je problem što se taj zakon ne primenjuje.
 
"Da se primenjuje, lekar specijalista u Srbiji bi imao istu platu kao i lekar u Rumuniji", rekao je Panić i napomenuo da nije dobar ni predlog opozicije da se ukine obavezno zdravstveno osiguranje.
 
"Da toga nije bilo, tokom pandemije, skupljali bi mrtve po ulici", rekao je Panić.
  • Dr Dragan

    21.03.2023 12:04
    Poučan komentar
    Prvo bilo "po zakonu, do 2013.ukinuti zdravstvene centre i od njih da ostanu domovi zdravlja i opšte bolnice. Bilo je to samo dupliranje kadrova-administrativnih. Onda pre nekoliko godina vraćaj na staro - zdravstvenih centri(naravno, po zakonu). To nije sprovedeno. Sada se zagovara treći salto morale. Kud plovi ovaj brod?
  • Rada

    20.03.2023 18:26
    Kamo lepe sreće da ništa niste radili tokom pandemije.
    Pustite nas da ožalimo svoje.
  • Ja

    20.03.2023 16:34
    Obavezno stravstveno ne treba nikako ukidati ali treba omoguciti i privatnim ustanovama da ucestvuju tamo gde mogu pomoci i gde ima smisla i racuna. Naravno, ako taj pregled uradi u privatnoj praksi lekar kod koga je u 'drzavnom' lista cekanja 2 godine, onda lekara ili njegove nadredjene (zavisi ko je gde krivac) treba na dozivotnu robiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija