Vesić traži hitnu rekonstrukciju Spomenika palim borcima koji su uništili kineski radnici

Ministar građevinarstva Goran Vesić zatražio je da izvođač radova na deonici auto-puta Pakovraća - Požega, koji je srušio Spomenik palim borcima u selu Negrišor, hitno rekonstruiše spomenik.
Vesić traži hitnu rekonstrukciju Spomenika palim borcima koji su uništili kineski radnici
Foto: FoNet
"Na osnovu napisa iz medija i izveštaja Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Кraljeva, upoznat sam da ste tokom izvođenja radova na izgradnji auto-puta Pakovraća - Požega oštetili Spomenik palim borcima Drugog svetskog rata u selu Negrišori. Obavešten sam da ste tokom vikenda prisupili demontiranju spomenika bez najave nadzornom organu i Zavodu za zaštitu spomenika kulture Grada Кraljeva", naveo je Vesić u obraćanju kompaniji i dodao da je tom prilikom spomenik oštećen.
Istakao je da je kompanija postupila suprotno ugovoru, a da je oštećenje spomenika izazvalo uznemirenje građana, objavilo je ministarstvo.
"Zahtevam od vas da pod hitno, u skladu sa uslovima Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Кraljeva izvršite rekonstrukciju spomenika, kao i da spomenik bude vraćen na mesto na kojem se nalazio ili drugo prikladno mesto u skladu sa odlukom Zavoda", poručio je Vesić izvođačima radova.
 
Kineska firma, čiji su radnici srušili spomenik žrtvama Drugog svetskog rata, najavila je danas da će obnoviti to spomen obeležje. Predsednik Opštine Lučani Milivoje Dolović izjavio je da je to dogovoreno na jutrošnjem sastanku predstavnika lokalne samouprave i kineske kompanije.
 
Dolović je kazao da su o rušenju spomenika obavešteni predstavnici kraljevačkog Zavoda za zaštitu spomenika, koji će danas izaći na teren i proceniti štetu.
 
Spomenik žrtvama Drugog svetskog rata u selu Negrišori pre dva dana je srušen prilikom izgradnje deonice auto-puta kroz to selo, a ostaci spomenika su rasuti po putu.
 
Meštani Negrišora su u brojnim objavama na društvenim mrežama negodovali zbog rušenja spomenika u njihovom selu.
  • Zika zivac

    21.03.2023 07:38
    Ajd sad
    E moj Vesicu tolke skole zavrsih a plan radova im nenade c c c. Jos i kineski znas. E pa stvarno.
  • Peroon

    20.03.2023 23:08
    A da se uhapse odgovorni nista a? Privatna kineska drzava gde mogu da rade sta hoce.Bagro crvena i naprednjacka,sektaska. Sramota mter vam j.
  • Lale

    20.03.2023 18:02
    Na kineskom im reci Vesicu, pa nisi ga dzaba ucio i jos knjigu pisao!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.