Srbija šalje Turskoj i Siriji još 1,5 miliona evra pomoći

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Srbija Turskoj i Siriji poslati dodatnu pomoć od ukupno 1,5 miliona evra.
Šef srpske diplomatije je na plenarnoj sednici u Briselu u okviru donatorske konferencije rekao da je Srbija u prvim danima nakon katastrofalnih zemljotresa formirala operativni tim za koordinaciju humanitarne pomoći, kako bi pomogla narodu Turske i Sirije, piše na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.
Kako je istakao, Vlada Srbije je do sada uputila 2,8 miliona evra za Tursku i 2,98 miliona evra za Siriju, a sada će svakoj zemlji poslati dodatnu pomoć od po 750.000 evra.
"Delimo bol sa onima koji su izgubili svoje najmilije, a jasno je da naša solidarnost u izrazima pijeteta i saučešća nije dovoljna. Zbog toga je Vlada Srbije izdvojila dodatna sredstva za dve zemlje od ukupno 1,5 miliona evra, po 750.000 evra za svaku", istakao je Dačić.
 
On je pozdravio inicijativu Evropske unije i predsedavajuće Švedske o sazivanju donatorske konferencije i naveo da pomoć Srbije neće prestati sa ovom donacijom i da će podrška biti nastavljena.
 
Više od 49.000 ljudi poginulo je u Turskoj u zemljotresima magnitude 7,7 i 7,6 koji su pogodili jug zemlje 6. februara. U susednoj Siriji poginulo je najmanje 5.800 osoba.
  • jaka

    21.03.2023 09:12
    Srbija
    razume i pomaže ...
  • R49

    21.03.2023 07:45
    Istini za volju
    I nisu neke pare. Mnogo više ukradu državni bizMismeni samo po jednom ugovoru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija