"Niko nije dobro prošao ko se o Koluviju ogrešio": Advokat oslobođen za pretnje novinarki Zorić

Advokat prvooptuženog Predraga Koluvije u slučaju "Jovanjica" Svetislav Bojić oslobođen je pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu za pretnje upućene novinarki Jeleni Zorić, piše BIRN.
Advokatska komora Beograda prethodno je odlučila da Bojić nije odgovoran za izrečeno i da disciplinski neće odgovarati zbog prijavljenih pretnji.
Prema navodima iz optužnice, Bojić je krajem decembra 2020. godine uputio pretnje Jeleni Zorić, poručujući joj da "niko nije dobro prošao ko se o Koluviju ogrešio".
Tužilaštvo je za Bojića tražilo osam meseci zatvora, odnosno tri godine uslovno i dostavilo sudu pisanu završnu reč u kojoj je navedeno da treba u obzir uzeti ceo kontekst u kom se događaj odigrao.
 
Obrazlažući oslobađajuću presudu, sudija Dragana Branković je rekla da ono što je Bojić izrekao ne predstavlja direktnu pretnju po život i telo Jelene Zorić.
 
Branković je, međutim, dodala da ono što je advokat izrekao u razgovoru sa Zorić ipak nije u skladu sa advokatskim kodeksom i da je Bojić svojim ponašanjem grubo prekršio kodeks profesionalne etike advokata, ali da se sud time neće baviti.
 
Opširnije čitajte u tekstu BIRN-a.
  • zztop

    21.03.2023 12:18
    Vidljivo je da svi koji su sa koluvijom sadili i plevili dobro prolaze , primer vulin ...
  • 9

    21.03.2023 11:32
    Voleo bih da je tekst
    Uputio sudiji , ali razloga za brigu nema .
    Sudija se sigurno neće "ogrešiti" o Kuljuviju već
    će spremno odbaciti sve optužbe i u znak
    zahvalnosti predložiti da se otvori još jedan
    granični prelaz za specijalne pošiljke da ljudi
    ne čekaju sa sirotinjom u redu.
  • Dusko

    21.03.2023 11:05
    Jeste proverili da li ima neke lekove bez recepta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.