Podržite mame koje su na nesigurnim radnim ugovorima da imaju ista prava kao i druge zaposlene

Udruženje "Mame su zakon" prikuplja potpise kako bi se položaj žena angažovanih na fleksibilnim/nesigurnim poslovima izjednačio u pogledu prava na korišćenje porodiljskog.
Podržite mame koje su na nesigurnim radnim ugovorima da imaju ista prava kao i druge zaposlene
Foto: Pixabay
One bi na taj način dobile isto pravo koji imaju žene koje imaju ugovor o radu.
Do sada je svojim potpisom podršku dopuni Zakona o radu pružilo više od 3.000 građana.
Čak 92,9 odsto tih žena nalazi u reproduktivnom periodu, a svaka peta žena nije upoznata sa svojim pravima o porodiljskom odsustvu.
 
"Naš krajnji cilj jeste da se izmeni Zakon o radu i da se prava onih radnika koji rade na fleksibilnim ugovorima izjednače sa pravima onih koji su zaposleni na ugovor o radu. Jako teško smo došli do tog podatka, ali juče smo saznali takvih korisnica ima oko 5.000, a među njima su ne samo žene na fleksibilnim ugovorima, nego i preduzetnice", kažu u ovom udruženju.
 
Više informacija možete pronaći OVDE, a peticiju potpisom možete podržati OVDE.
  • Viktorija

    21.03.2023 11:54
    Samo napred
    Učinite nešto i za samozaposlene žene, na primer frizerke, kozmetičarke, da imaju isti status kao i ostale zaposlene žene. One moraju da plaćaju sve poreze i doprinose kao da rade, a bolovanje dobijaju ne 100% kao ostale nego umanjeno, a posle pričaju o natalitetu naši "vladari". Sramota!!!
  • Nevena

    21.03.2023 11:49
    Hvala
    Hvala 021 ste bukvalno jedini portal na kom mozemo da se informisemo o ovako bitnim inicijativama i pokretima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija