Makron ne namerava da raspusti parlament, rekonstruiše vladu, niti raspiše referendum

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da nema nameru da raspusti parlament, rekonstruiše vladu ili raspiše referendum o reformi penzija kako bi smirio tenzije.
Makron ne namerava da raspusti parlament, rekonstruiše vladu, niti raspiše referendum
Foto: Beta/AP
To su preneli danas Frans presu učesnici sastanka vladajuće koalicije u Jelisejskoj palati.
"Nema raspuštanja, nema rekonstrukcije, nema referenduma", rekao je jedan neimenovani učesnik sastanka na kojem su bili zvaničnici vlade i parlamenta.
Prema njegovim rečima, francuski predsednik je tražio da u roku od dve do tri nedelje učesnici sastanka daju predloge za "promenu metoda i programa primene reforme" penzija.
 
Makron će sutra dati uživo intervju televizijama TF1 i Frans 2 o društvenim i političkim tenzijama zbog reforme penzija, saopštila je Jelisejska palata. Intervju će početi sutra u 13h, posle konačnog usvajanja zakona o reformi penzija u parlamentu i Makronovih konsultacija sa svojim političkim taborom.

Zakon o reformi penzija usvojen je u ponedeljak uveče putem člana 49 Ustava bez glasanja poslanika i posle dva odbačena predloga glasanja o nepoverenju vladi.

Međutim, to nije stišalo političko nezadovoljstvo opozicije i građana. U Francuskoj su održani protesti u nekoliko gradova, a negde su zabeleženi incidenti.
 
Novi protesti zakazani su za četvrtak.
  • Rema

    22.03.2023 00:06
    Ovaj izgleda nije citao Francusku istoriju a ne poznaje ni svoj narod. Nazalost, posledice tih cinjenica ce biti teske kako za njega samoga tako i za Francusku.
  • AA

    21.03.2023 23:33
    ..
    Al je zato dao dozvilu svojoj policiji danas da narodu lome kosti i prete puskama...Nadam se da ce ga francuzi uskoro obesiti o prvu banderu!
  • Čika Pera

    21.03.2023 18:12
    Makron je nesposoban da bilo šta reši.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.