Univerzitet ćuti na odluku o doktoratu Siniše Malog, nezvanično - neće mu biti vraćena diploma

Uprava Univerziteta u Beogradu ne komentariše odluku Upravnog suda kojom je vraćen na početak postupak osporene doktorske disertacije ministra finansija Siniše Malog.
Univerzitet ćuti na odluku o doktoratu Siniše Malog, nezvanično - neće mu biti vraćena diploma
Foto: 021.rs

List Danas se poziva na nezvanično saznanja da tim osporavanjem neće biti stavljena tačka na slučaj doktorata.

List navodi da će danas biti održana redovna sednica Senata Univerziteta u Beogradu, ali da tema doktorata ministra finansija nije na dnevnom redu.

Sa Univerziteta za sada ne otkrivaju šta će biti njihov sledeći potez, sem što u nezvaničnim razgovorima kažu da šta god pisalo u sudskim odlukama, Mali neće dobiti diplomu doktora nauka, budući da je nedvosmisleno utvrđeno da se prilikom izrade svoje doktorske disertacije ponašao neakademski i prepisivao radove drugh autora bez navodđenja izvora, piše Danas.
 
Upravni sud je u dve odvojene presude poništio rešenje Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu i Senata Univerziteta, kojom je Malom poništena diploma doktora nauka i vratio oba predmeta na ponovno odlučivanje.
 
Mali je odluku o ponuštavanju doktorata nazvao političkom i istakao da on tu odluku ne može prihvati.
  • Lilika

    22.03.2023 19:29
    Dr
    Mene je sramota njegove sramote i.......
  • Mary Poppins

    22.03.2023 17:10
    Gengula
    Šta je sa Dr Gengulom i on je neki expres doktor za 2000€/diplomi.
  • Banderaš

    22.03.2023 17:08
    Balkanski ciganluk.
    Šta znači balkancu da ga zovu doktor!?? I to lažni doktor?
    Šta mu to treba,čemu to?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.