Vučićev novi savetnik Adam Šukalo bio priveden u Banjaluci tokom izbora

Adam Šukalo imenovan je na funkciju savetnika predsednika Srbije za regionalna pitanja od 15. marta 2023. godine, objavljeno je u Službenom glasniku.
Šukalo je diplomirani pravnik, član Srpske napredne stranke i nekadašnji poslanik Skupštine Srbije, piše N1.
Prethodno je bio i samostalni poslanik u Skupštini Republike Srpske, u periodu od 2014. do 2018. godine.
Prema podacima sa sajta biografija.org, Adam Šukalo podržavao je grupu "Pravda za Davida", formiranu nakon smrti studenta Davida Dragičevića. Građani okupljeni u toj grupi smatrali su da predstavnici vlasti Republike Srpske prikrivaju dokaze u vezi sa tim krivičnim delom.
 
Mandat u Narodnoj skupštini Srbije dobio je na izborima 2020. godine.
 
U septembru 2022. godine, Adam Šukalo bio je među šest osoba privedenih u Banjaluci. Kako je izveštavao N1 Sarajevo, razlog je bila - sumnja na uticaj na birače.
 
"Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je od strane policijskih službenika MUP RS, Uprave kriminalističke policije, obaveštena je o postojanju operativnih saznanja da postoji mogućnost uticaja na birače od strane šest lica, koji će biti ispitani na te okolnosti. Šest lica je informativno ispitano, a nakon ispitivanja lica su napustila službene prostorije MUP RS. U vezi sa vašim pitanjem da li će lica biti pozvana na razgovor u Tužilaštvo obaveštavamo vas da pomenuta lica neće biti pozvana na razgovor u Tužilaštvo", navelo je tada Okružno javno tužilaštvo Banjaluka u odgovoru redakciji N1 Sarajevo.
 
"Predmet" ovog policijskog nadzora bili su, pored tada već bivšeg poslanika SNS u Skupštini Srbije i funkcioner SNS i bivši rukometaš Vladimir Mandić, zatim Slobodan Lazović i Zlatko Selimović iz Trebinja, kao i Dejan Slijepčević iz Gacka.
 
Banjalučki novinar Slobodan Vasković tada je naveo, prema pisanju Danasa, da su Vladimir Mandić i Adam Šukalo, funkcioneri SNS - uhapšeni po naređenju Milorada Dodika.
Ko su sve Vučićevi savetnici
 
Prema podacima sa zvaničnog sajta Predsednika Republike Srbije, savetnici predsednika Republike su: Tatjana Jović – savetnica za međunarodne odnose, Milorad Veljović – savetnik za bezbednost predsednika Srbije, Suzana Vasiljević – savetnica za medije, Verica Lazić – savetnica za socijalna i zdravstvena pitanja, Nenad Mihailović – savetnik za politička pitanja i odnose sa osobama sa invaliditetom, Dejan Savić – savetnik za kulturu, Branka Đukić – savetnica za javne politike.
 
Na ovaj spisak će se, objavom u Službenom glasniku "upisati" i Adam Šukalo – savetnik predsednika za regionalna pitanja.
  • Djole

    22.03.2023 22:23
    Obavestajac
    Parazit.Mozda radi i za hrvatsku obavestajnu sluzbu.
    Sad su izbori u Crnoj Gori mozda dole da ide. Ovo je preletac iz drzave u drzavu. Treba ga se paziti.
  • Soko

    22.03.2023 21:26
    Sta je ovo, bosanska vlada i predsednistvo. Svasta. Nema Srba u Srbiji nego sve bosancerosi.
  • Velizar

    22.03.2023 19:46
    Adam, pa jos Šukalo
    Ovakvi ljudi su mnogo opasni - nema sta nece uraditi za gram slave. Mudri lisac Dodik je prepoznao licemernu igru SNS-a i njenog lidera, pa je poslao "jabuku razdora" Adamu i njegovom sefu. Ovoga puta niko se nije okliznuo na bananu - sledeci put, ne iskusavajte!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija