Ponoš: Pokret Srce postaje stranka, videćemo da li će Vučić na Svetu Jelenu, u zatvor ili u ludnicu

Pokret Srbija centar krenuo je u registrovanje političke stranke, izjavio je predsednik pokreta Srce Zdravko Ponoš.
Ponoš je, gostujući na televiziji Nova S, rekao da će za registrovanje političke partije u ovim uslovima biti potrebno vreme i da će to biti zahtevan proces zbog onih koji će to onemogućavati, a istakao je da SRCE iskazuje spremnost da preuzme odgovornost za budućnost Srbije i da se jasno profiliše.
"Time što nas režim napada, pokazuje da su u svojim istrazivanjima detektovali trendove koji ih zabrinjavaju", kazao je Ponoš, dodavši da je Srbija Centar otvoren za opozicionu saradnju, a najavio je nastavak zajedničkih tribina sa DS, Zajedno i Ne davimo Beograd.
Govoreći o sporazumu sa Kosovom, Ponoš je naglasio da je režim pokušao plasiranjem nekih perifernih tema da skrene pažnju sa tog pitanja.
 
"To je slučaj i sa reaktiviranjem priče o doktoratu Siniše Malog, što je koska za glodanje kako bi se skrenula pažnja", ocenio je on.
 
Ponoš smatra da je prihvatanje sporazuma sa Prištinom pravno problematično sa stanovišta domaćeg prava, jer je Aleksandar Vučić kao predsednik države izašao iz ustavnih okvira, a ukazuje da je poseban problem ako je sa stanovišta međunarodnog prava on obavezujući, iako nije potpisan.
 
"Zbog toga je važno da se proces nacionalnog sunovrata hitno zaustavi, a zato su potrebni vanredni izbori. Njegovo tumačenje sporazuma je krajnje problematično, sve je problem", upozorio je on.
 
Ponoš je ocenio da se, zbog zarobljenog političkog sistema, institucija i pravosuđa, ništa ne može promeniti ni žalbama sudu, ni u parlamentu.
 
"Ništa ovde ne može da se promeni dok vlast ne ode po crnogorskom scenariju - najpre SNS, pa Vučić. Moramo da sklonimo vlast SNS da bi se nešto promenilo, a u protivnom će neko opet smenjivati tužioce, vraćati dokumente na sudu, rušiti spomenike, gasiti pozorišta i davati pogrešne vakcine", kazao je Ponoš.
 
On je poručio da treba da se shvati da SNS mora da se skloni sa vlasti, a "posle će se videti gde će Vučić - da li na Svetu Jelenu, u zatvor ili u ludnicu".
  • Roki

    24.03.2023 10:06
    Ponoš
    Ponošu, ti si za nas oficire teška sramota za zemlju Srbiju. Proklet bio ko te u GŠ vojske doveo. Nikada nećeš imati podršku oficirskog hora, nikada.Dobro znamo kako nam je bilo
  • dijasporac

    23.03.2023 23:56
    Jel moze za nas neupucene iz djaspore, kratko, koji je program i cilj ec-generala? Mislim, sem bavljenja Vucicem nisam nigde procitao sta je njegov plan za Srbiju, da li je za priznavanje Kosova, put u EU, pristipanje NATO-u, kakvi su mu planovi u ekonomiji i sl.

    Uzgred, kako je on kao covek sa stranim drzavljantsvom uopste mogao biti kandidata za predsednika Srbije? Dopusta li to srpski zakon, dopusta li da strani drzavljani mogu da se kandiduju za predsednika Srbije?
  • vodnik

    23.03.2023 18:42
    Djenerale
    E samo nam je još to falilo. Kad budemo dobili djenerale sa hrvatskim državljanstvom za predsednika Srbije biće hit u svetu. Tad će on da nam reši sve problema, a ako ne uspe ima rezervnu državu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.