Beogradski studenti danas predaju zahtev za razrešenje Vučića zbog Kosova

Predstavnici Inicijativnog odbora studenata Univerziteta u Beogradu predaće danas u Skupštini Srbije zahtev za pokretanje procedure izglasavanja nepoverenja predsedniku Aleksandru Vučiću.
Beogradski studenti danas predaju zahtev za razrešenje Vučića zbog Kosova
Foto: 021.rs
Studenti, koji već tri nedelje organizuju proteste pod nazivom "Stop izdaji! Ne damo Kosmet!", rekli su agenciji Beta da se pokretanje procedure izglasavanja nepoverenja predsedniku Vučiću traži zbog kršenja Ustava. 
"Danas u 12:44 časova predaćemo svim poslaničkim grupama u Skupštini Srbije zahtev za pokretanje procedure izglasavanja nepoverenja predsedniku Republike Aleksandru Vučiću. Na taj način želimo da se sve stranke jasno izjasne da li su za predaju Kosova i Metohije i prihvatanje francusko-nemačkog plana", kazali su studenti. 
Beogradski studenti su naveli da za ovu akciju imaju podršku i studenata Univerziteta u Novom Sadu koji će, kako su kazali, u petak organizovati prvi protest za odbranu Kosova i Metohije i odbranu Ustava Srbije.
 
Studenti će danas održati i performans ispred Skupštine Srbije.
  • Velja

    24.03.2023 10:06
    Ostavka
    Dragi studenti! Uz ovsj zahtev, koji je legitiman, zamrznite studiranje makar 6 mesec, prijavi te se na dobrovoljno sluzenje vojnog toka, predjite u aktivnu rezervu, pa kad se zakuva sa USA i EU, sipateri dobiju krila da pocnu sa terorom naseg naroda, vi budete u prvim redovima koji ce otici da se biju sa NATO snagama
  • Vreme mentola

    23.03.2023 22:57
    @wtf Ne znam, možda tad nisu ni bili rođeni. Šta ti misliš?
  • Alisa

    23.03.2023 20:55
    Gotov je
    Bravo za studente. Branite zemlju..jer ce nas ovaj tiranin prodati Blek roku , a mozda je i to uradio. SNS izdajnici ..Gotovi ste !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.