VIDEO: MUP premijerno prikazuje film "Žuta kuća"

Ministarstvo unutrašnjih poslova premijerno će prikazati film "Žuta kuća", u Palati Srbija, u četvrtak, 23. marta.

Film se prikazuje u sklopu obeležavanja 24 godine od početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine.

Film Slađane Zarić snimljen je u saradnji sa RTS-om, u okviru serijala "Dosije Kosovo". 

Prema rečima autorke, dokumentarno-igrani film zasniva se na izveštaju Dika Martija, koji je usvojen na Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, prema kojem su pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova učestvovali u transportima zarobljenih Srba i drugih nealbanaca sa Kosova na teritoriju Albanije. 
 
Film će nakon premijere u Palati pravde biti prikazan i na RTS-u, u 21 sat.
 
  • Cicka

    23.03.2023 17:51
    Pa dobro ste se setili, koliko je godina proslo. Ovde ima uzasnih komentara a sta da je tamo bio neko vas, mislim od ovih koji komentarisu, da je neko vas kidnapovan , na zivo vadjeni organi, vadjena krv, rozanjce, koza, i da o tome nemate pojma kako su nastradali . Srbija ima problem a taj je da smo lenji ljudi koji uvek cekaju da im neko drugi zavrsi posao , evo poslednjeg primera u vezi rusenja spomenika od strane Kineza , za to treba neko da odgovara sto nije urado premestanje spomenika na vreme , odgovornost na svim mestima je preko potrebna . Vucic trazi da se brzo radi, oni rade brzo , verovatno im i sefovi stoje nad glavama kao sto im stoji Vucic a sta se desilo, najmanja stvar koja je morala biti odradjena od strane nas je izmestanje tog spomenika
  • Новосађанин

    23.03.2023 16:08
    Косово је Србија.
    Не смемо заборавити сопствене жртве и чињеницу да је њихова жртва била узалудна уколико ми данас предамо део наше територије на тацни.
  • Zovem se Stevo

    23.03.2023 13:58
    INAČE
    Ovo mi liči kao kada bi Hitler snimio film o progonu Jevreja za vreme WWII.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.