Vantelesna oplodnja doniranim materijalom i za one koji sami finansiraju postupak

U Srbiji je moguć postupak vantelesne oplodnje doniranim reproduktivnim ćelijama iz inostranstva i za žene koje će same ili sa partnerom da finansiraju navedeni postupak.
Vantelesna oplodnja doniranim materijalom i za one koji sami finansiraju postupak
Foto: Pixabay
To je danas saopštio Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO).
Nova odluka znači da će i one žene i parovi koje ne ispunjavaju neki od propisanih kriterijuma da bi se postupak sproveo na teret RFZO-a, a žele na ovaj način da se ostvare u ulozi roditelja, moći to da urade tako što će sami finansirati postupak.
Navode i da u slučaju kada postupak ne finansira RFZO, procedura počinje zakazivanjem pregleda preko portala eUprave pred stručnom savetodavnom komisijom u Centru za biomedicinsku potpomognutu oplodnju gde će se postupak i raditi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija