FOTO: Studenti maskirani kao Garašanin i Davidović uputili Skupštini zahtev za opoziv Vučića

Inicijativni odbor studenata Univerziteta u Beogradu uputio je danas zahtev Skupštini Srbije za pokretanje procedure opoziva predsednika države Aleksandra Vučića.
"Želimo da se sve poslaničke grupe izjasne da li su za evropski plan ili za njegovo odbacivanje jer od današnjeg dana želimo da znamo da li su oni sa nama, a oni koji su za evropski plan su protiv nas. Predaćemo ovaj zahtev na pisarnici i očekujemo odgovor poslaničkih grupa", rekao je ispred Skupštine član Inicijativnog odbora Stefan Simonović.
Nakon predavanja zahteva, Inicijativni odbor je na ulici izveo performans, tako što su njegovi članovi stavili na lica maske sa likovima Dimitrija Davidovića, Tome Vučića Perišića i Ilije Garašanina.
"Za razliku od ustavobranitelja i ustavopisca, Garašanina, Vučića Perišića i Davidovića, koji su se borili i stali u kraj samovolji Miloša Obrenovića, koji je uvećavao srpsku državu, mi se danas borimo protiv samovolje i odricanja od dela svoje državne teritorije", rekao je Simonović.
  • Eee diiiiivnoo

    23.03.2023 20:40
    mlada intelektualno i nacionalno prosvecena omladino! Ultimativno sve privedite na izjašnjavanje, ne zaboravite da ih poligrafski testirate, sklonite AV zbog Kosova, a onda mame i tate vratite u kineske i druge fabrike i da brže i bolje motaju kablove, ropski da rade po ugovoru na odredjeno , jer to ne vidite kao ubedljiv razlog za smenu AV.
  • V5

    23.03.2023 20:31
    Nije pravi način
    Teatralije neće pomoći da se problemi reše, bez obzira u čijem su izvođenju.
  • Apis

    23.03.2023 20:00
    Apis
    Originalnije bi bilo dasu se maskirali u zaverenike Majskog prevrata!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.