U Srbiji 30 odsto više saobraćajnih nesreća nego u zemljama EU

Srbiji, u saobraćajnim nesrećama prošle godine poginule su 553 osobe, među kojima i 13 dece, a godišnje se dogodi 30 odsto više nesreća nego u državama EU, upozorili su danas nadležni.
U Srbiji 30 odsto više saobraćajnih nesreća nego u zemljama EU
Foto: 021.rs
Apelovali su, tokom kampanje o bezbednosti saobraćaja ministarstva unutršnjih poslova (MUP) na beogradskom Sajmu automobila na sve da poštuju saobraćajne propise, saopštio je MUP.
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je ponovio da će u Srbiji ove godine biti završeno oko 100 kilometara puteva i da "neće imati vrednost" ukoliko ljudi na njima ginu.
"Neophodno je da svi zajedno vodimo računa o bezbednosti i kulturu saobraćaja podignemo na viši nivo", kazao je on.
 
Dodao je da Srbija ima 30 odsto više saobraćajnih nezgoda nego zemlje EU, kao i da se godišnje dogodi oko 34.000 saobraćajnih nesreća.
 
U okviru preventivne kampanje unapređenja bezbednosti saobraćaja predstavljena je oprema saobraćajne policije i kroz simulaciju nezgoda ukazano na važnost poštovanja propisa.
 
Štand su obišli ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, predsednik Auto moto saveza Srbije Dragan Stojić i drugi.
  • Jasno je

    24.03.2023 13:20
    Jasno
    Za sve su krive privatne škole i loše obučeni kandidati.Daju im rešene testove i pojma nemaju o pravilima u saobraćaju.
    Samo znaju da drže volan.Užas ! Niko neće da se pozabavi tim problemom.Većinu udesa prave mladi vozači.Vladnici auto škola bave se gradnevinom. LOVA LOVA I SAMO LOVA,a kako su obučeni i koliko gine briga ih.
  • Ns

    23.03.2023 23:20
    Ns
    Za takvo stanje smo krivi svi.
  • Banderaš

    23.03.2023 22:19
    Poredite srbiju sa najgorim u Evropi,pa ispadnemo dobri ili bar prosecni!!
    Zasto ne poredite srbiju sa Svajcarskom,Austrijom,Holandijom, zemljama otprilike iste velicine kao sto je srbija,ali sa 3 puta vise kilometara puteva,3 puta vise registrovanih auta,3 puta vise vise tranzitnih vozila,veći broj kamiona,vise predjenih kilometara po autu godisnje, a sa 5 puta manje poginulih od srbije!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.