Brnabić o pozorištu Boško Buha: Tajkunski mediji pokušali da izmanipulišu javnost

Premijerka Ana Brnabić optužila je danas "tajkunske medije" da su pokušali da "izmanipulišu javnost" u vezi sa navodnim preseljenjem beogradskog pozorišta "Boško Buha" na novu lokaciju.
Brnabić o pozorištu Boško Buha: Tajkunski mediji pokušali da izmanipulišu javnost
Foto: 021.rs
Kako su preneli mediji, premijerka je posle sastanka sa predstavnicima tog teatra ocenila da je "postojao pokušaj da se obmane javnost".
"Mi koji rešavamo problem, koji smo izdali građevinsku dozvolu, budžetirali za rekonstrukciju pozorišta i ponudili još jednu dodatnu scenu, optuženi smo da želimo da ugasimo pozorište. Razumete li stepen ludila", rekla je premijerka a preneo portal N1. 
Ona je navela da je za rekonstrukciju pozorišta "Boško Buha" izdvojeno 5,5 miliona evra, a da je scena na Savskom trgu ponuđena tom teatru kao "dodatna".
 
"Na primeru dečjeg pozorišta smo mogli da vidimo stepen spremnosti određenih medija i pojedinaca da politizuju situaciju i da izmanipulišu javnost, da šalju pogrešne činjenične informacije koje su proverljive i da sakriju istinu", navela je Brnabić. 
 
Dodala je da je vlast u prethodnih 10 godina, uvećala budžet za film i filmsku produkciju "tačno 103 puta".
 
"Namerno sam htela da pustim određene medije da vidim koliko će bukvalno da divljaju na ovom slučaju, da lažu i obmanjuju i zloupotrebljavaju druge ljude da politički napadnu vlast koja sa ovim veze nema osim što godinama pokušava da reši situaciju i da pomogne", navela je premijerka.
  • Ja

    24.03.2023 09:32
    Ili ste “podvili rep” ptemijerKO. Pokusali nije proslo i sad..pa sad standardna tirada, Solak, Djilas…
  • Bivše dete

    24.03.2023 08:12
    Do sada su otimali od penzionera, sada otimaju i od dece!
  • Cicka

    24.03.2023 07:58
    Sve ste sinoc lepo objasnili (moglo je jos sazetije) nije shvatio samo onaj ko ne zeli da shvati , ali svaka takva stvar koja se desava zar to nije uzbunjivanje javnosti , ovde se dokazalo da nije tacna .
    Divno je sto ce , koliko sam shvatila , jos jedno pozoriste biti u zgradi bivse Zeleznicke stanice , ali trebalo bi da se drugacije naziva, ljudi ce se zbunjivati gde su predstave da li na Trgu kod Narodnog pozorista ili na Savskom trgu u bivsoj zgradi zeleznice .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija