MUP premijerno prikazao film "Dosije Kosovo - Žuta kuća"

Film "Dosije Kosovo - Žuta kuća", snimljen u saradnji RTS i Ministarstva unutrašnjih poslova, prikazan je premijerno u Palati Srbija.
Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je tom prilikom da je negovanje kulture sećanja i naše tradicije preduslov za opstanak i budućnost Srbije.
"Ako nešto ne smemo da zaboravimo, to je stradanje našeg naroda. Film koji ćemo večeras videti je jedan od mnogobrojnih načina da se sećamo i nikada ne zaboravimo stradanje, bol i patnju nedužnog naroda Srbije, nedužne dece, njihovih majki, očeva, braće, sestara", rekao je Gašić uoči projekcije filma koji je premijerno prikazan u okviru obeležavanja 24. godišnjice od početka NATO agresije na Srbiju.
Gašić je istakao da Srbija ima bogatu, ali nažalost i tragičnu istoriju stradanja, posebno tokom 20. veka i poručio da bez sećanja na prošlost i bez znanja istorije, ne možemo razumeti ni sadašnjost.
 
Autorka filma Slađana Zarić zahvalila se Ministarstvu unutrašnjih poslova, RTS-u i ekipi koja je učestvovala u ovom projektu i dodala da najveću zahvalnost duguje porodicama nestalih.
 
"Ne znam da li ću ovim filmom vašu bol povećati ili da li ću smanjiti i ne znam da li će on pokrenuti ono što svi očekujemo, a to je nekakav sudski proces ili pronalazak vaših najmilijih, ali ono što znam i mislim je da je i moja i obaveza RTS-a i svih medija da o nestalima pričamo, jer ako o svemu ovome ćutimo, ti ljudi još jednom nestaju", rekla je Zarić.
 
Premijeri filma prisustvovao je predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, ministri u Vladi Srbije, predstavnici Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, predstavnici SPC, porodice žrtava i nestalih.
  • zztop

    24.03.2023 09:46
    Kume a da nisu malo preterali , jok, taman toliko da uvere narod...
  • I

    24.03.2023 09:38
    I
    I šta sada? Jel pod moranje bilo gledanje ili?!
  • Biboni

    24.03.2023 08:38
    UZAS...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija