Miroslav Talijan: Za očekivati da bude novih konkursa za vojne specijalne jedinice

Komandant 72. brigade za specijalne operacije Miroslav Talijan izjavio je da je zadovoljan odzivom na konkurs za prijem novih pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije.

Naveo je i da očekuje da će, nakon ovog, biti otvoreni novi konkursi.

Talijan je za RTS izjavio da su "regrutnim kontigentom stvoreni uslovi za odabir najboljih" i da se, pošto su prijave kovertirane, zna struktura do sada prijavljenih kandidata, među kojima ima onih koji su služili i onih koji nisu služili vojni rok, kao i devojaka.
On je rekao da je "za očekivati da bude još konkursa" i da će fazno biti popunjavane specijalne jedinice, u koje spadaju i 63. padobranska brigada i Odred vojne policije specijalne namene.
 
Talijan je rekao da će obuka za kandidate uključivati "niz pripremnih gađanja", za one koji nisu služili vojni rok, a da ukupna obuka traje deset nedelja i uključuje "dugi niz marševa, usiljenih marševa sa opterećenjem i sa viškom opreme koji treba da ponesu".
 
Istakao je da je potrebno da su kandidati "izuzetno psiho-fizički spremni" i da su "patriotski opredeljeni, da vole svoju državu i svoj narod".
 
Konkurs za specijalne jedinice Vojske Srbije raspisan je 15. februara i traje do 31. marta, a kako je ranije najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biće primljeno 5.000 novih pripadnika.
  • Ha

    27.03.2023 05:58
    Nova jedinica
    Tetkini specijalci!
  • Pljuc

    26.03.2023 08:36
    Hoće li ovi stvarno izučavati i raditi na principima specijalnih jedinica ili će ih spremati za Pretorijansku gardu?
  • RT

    26.03.2023 08:20
    Uzmite, kao nekada, instruktore za test kandidata za prijem:
    Surovi, Džoni, Dača, Valter, Mamba, Krki, Pepi, Milutin… (ima još!)…
    I onda lično i glavom garantujem za sve primljene! To bi bili Sokolovi.
    Ovako? Cccccccc…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.