Dačić: Ako privreda i građani budu trpeli veliku štetu, moguće uvođenje sankcija Rusiji

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Srbija ostavila otvorenu mogućnost da odluka o uvođenju sankcija Rusiji bude promenjena.
Kako je rekao, to je moguće ako srpska privreda i građani počnu da trpe nepopravljivu štetu.
"Pošto je odluka (Saveta za nacionalnu bezbednost) još na snazi, to znači da nemamo još taj slučaj", rekao je Dačić za današnji Kurir i dodao da je u interesu Srbije da ne uvodi sankcije Rusiji, ali da prate kako se ta odluka reflektuje na srpsku ekomoniju.
Prema njegovim rečima, osim pritisaka na Srbiju zbog neuvođenja sankcija, smanjena je i spoljnotrgovinska razmena dve zemlje, dok je "u nekim zapadnim zemljama koje su uvele sankcije Rusiji povećana".
 
Komentarišući izjave ministra privrede Rada Baste, člana Jedinstvene Srbije koja je u koaliciji sa Dačićevom Socijalističkom partijom Srbije, da bi Srbija trebalo da uvede sankcije Rusiji, Dačić je ponovio da njegova partija i svi njihovi članovi vlade stoje iza odluke Saveta za nacionalnu bezbednost i državne politike.
 
"Sve dok je na snazi naša odluka i naša politika u vezi sa sankcijama, mi ćemo je dosledno poštovati", kazao je on.
  • Toša

    27.03.2023 10:52
    Dačić o sankcijama
    Al' je i ovaj "pametaaan"...!
    Uvedemo sanicije, a Rusi nakon toga ne stave svoj Veto u UN u zaštiti KiM ili na naredni predlog engleza "da je Srbija genocidna"...!
    Kaki če obični građani da prežuve nakon toga od plaćanja raznih Reparacija...?!
  • MileBukovac

    26.03.2023 19:18
    fake hrvat
    Kao prvo,ne postoji nacija vojvođan a kao drugo u Rijeci se ne govori "triba"...dečko sve si pobrkao.Aj sad na spavanje-pametniji si
  • Branislav

    26.03.2023 18:49
    Najvece zlo nije Vucic vec Dacic...ne zaostaje ni malo za svojim Slobom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.