Dačić ponovio uslov za uvođenje sankcija Rusiji i dodao: Ova vlast neće dovesti Srbiju u izolaciju

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da juče nije rekao ništa novo kada je izjavio da je Srbija ostavila otvorenu mogućnost uvođenja sankcija Rusiji.
Dačić ponovio uslov za uvođenje sankcija Rusiji i dodao: Ova vlast neće dovesti Srbiju u izolaciju
Foto: 021.rs
Ponovio je da stav da bi sankcije mogle biti uvedene ako srpska privreda i građani počnu da trpe nepopravljivu štetu, odnosno ukoliko bude dodatnih pritisaka, ali da za sada nije bilo potrebe da se sankcije Rusiji razmatraju.
On je istakao da ova vlast neće dovesti zemlju u izolaciju.
Dačić je na televiziji Hepi rekao da trgovinska razmena Srbije sa Rusijom nikad nije bila velika, jedva dve do tri milijarde dolara i da je od toga većina bila uvoz energenata iz Rusije, a da sada oni koji su navodno uveli sankcije imaju veću trgovinsku razmenu sa Rusijom nego ranije.
 
Šef srpske diplomatije rekao je da Srbija od početka podržava teritorijalnu celovitost Ukrajine i da je uvek glasala za takve rezolucije UN.
  • izborni rezultati

    27.03.2023 19:43
    @Filarije
    Opet da pobedite?!
    2020. SRS, POKS, DSS, Zavetnici, Stamatovic, Levijatan, Rusi, itd. = 11%
    2016. SRS, DSS, Dveri, Zavetnici, Rusi, itd. = 15%
    2014. SRS, DSS, Dveri, Treca Srbija, Rusi, itd. = 11%
    2012. SRS, DSS, Dveri, itd. = 17%

    Jedino ako si mislio na SNS i SPS, ali oni jos od 2008. nisu proistocni
  • Filarije

    27.03.2023 15:06
    Mi, proistocni, jedva čekamo izbore da vas prozapadne opet potučemo do nogu...
  • Srbofil

    27.03.2023 13:39
    Amerika postavila ultimatum Srbiji za nezavisnost Kosova, a ovaj bi da uvodi sankcije Rusiji koja Vetom u UN čuva teritoriju Srbije ? Ovaj sprema veleizdaju, i prevaru glasača jer ovo nije pričao pred izbore i tako dobio glasove !! Čekamo vas, kamen na kamenu neće ostati od vas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija