Advokat Stojković podneo krivične prijave zbog velikog broja pretnji i napada na ulici

Advokat Čedomir Stojković podneo je u Beogradu policiji prijave protiv više NN osoba, zbog pretnji fizičkim nasiljem telefonom i jednog verbalnog i fizičkog napada.
Kako se vidi iz službene beleške u koju je agencija Beta imala uvid, Stojkoviću je juče na ulici prišla jedna osoba koja se predstavila kao "Bojan Savić iz Beograda", gurnula ga i unela mu se u lice uz psovke, pokušavši da ga udari.
Dodaje se da mu je osoba pretila da će da ga ubije kao što je "Šiptare na Kosovu ubijao", a pretnje smrću je uputio i njegovom detetu.
"Tom prilikom je pominjao da me napada zbog mog izraženog mišljenja na Tviteru gde sam pisao da je Kosovo po Briselskom sporazumu nezavisno", naveo je Stojković u izjavi policiji.
 
Stojković je, dodaje se, uspeo da pozove policiju čak dva puta, ali se napadač udaljio pre nego što se patrola pojavila.
 
Advokat Stojković dao je policiji izjavu u kojoj je opisao pomenuti događaj, navodeći da je u međuvremenu došao do podataka da je u pitanju osoba iz "ekipe Miše Vacića".
 
Zatim je prijavio i pretnje koje mu je u nedelju telefonom uputilo više različitih osoba, kao i jednu u više navrata video pozivom.
 
"Nazvao me je nacistom, rekao mi je 'videćeš ti i te tvoje ukrajinske i ruske džukele koje zastupaš, proći će isto kao pobijeni Ukrajinci u Ukrajini'", naveo je Stojković.
 
Dodaje da je policiji dao sve brojeve sa kojih je dobijao preteće pozive, kao i da je zatražio zaštitu "imajući u vidu brojnost ovih pretnji i njihovu ozbiljnost i kontiuiranost".
  • Milan

    28.03.2023 18:57
    To je podmuklo nasilje nad slobodom mišljenja. Prilika za srpsku vlast da pokaže svoj demokratski potencijal i procesuira nasilnike.
  • ST

    28.03.2023 10:01
    Vodjin `korpus`...
  • Strašna vremena

    28.03.2023 09:53
    Zlo
    Podrška gdinu Stojkoviću. Čitam objave ovog čoveka na tw i strašno je što čoveka koji iznosi samo činjenice koje se nekom ne sviđaju proganjaju zbog toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.