Fon Kramon: Vučićeve izjave naišle na loš prijem u EU, ne odlučuje Srbija o ulasku Kosova u UN

Poslanica iz redova Zelenih u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon izjavila je da su izjave Aleksandra Vučića pre evropskog sporazuma o Kosovu bile veoma pohvalne.
Kako kaže, te izjave su utabale teren za postizanje dogovora.
"Međutim, retorika nakon svega i ruganje sa 'nesnosnim bolovima u desnoj ruci' naišla je na veoma loš prijem, kako u Briselu tako i u ključnim prestonicama Evropske unije", rekla je Fon Kramon za list Nova, komentarišući izjavu Vučića da sporazum nije potpisao.
Fon Kramon, koja je i izvestilac za Kosovo u EP, navela je da "nije na Srbiji da odlučuje da li Kosovo može da uđe u UN".
 
Ona je dodala da razume da su takve izjave "za domaću publiku", ali je rekla to nije u rukama Srbije, jer pristupanje UN zavisi odluke Saveta bezbednosti, gde Kina i Rusija i dalje mogu da stave veto.
  • a

    28.03.2023 21:11
    Pitajte onu australijsku glumicu aka srpskog patriotu,sta misli o Kosovu,buduci da se druzi sa gospodjicom Von Kramon.
  • w/e

    28.03.2023 15:37
    smarac
    Jos jedna u nizu nepostojecih predstavnica EU, koju niko, nikada i nigde nije izglasao na tu poziciju, vec se nekim cudnim spletom okolnosti nasla tu da zastupa interese SAD.
  • Ne odlucuje Srbija

    28.03.2023 12:08
    Odlucuju Rusija i Kina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija