Uhapšen otac koji je zlostavljao ćerku u stanu u Mirijevu

Policija je uhapsila U. P. (37), oca zlostavljane devojčice iz Mirjeva u Beogradu i njemu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.
Uhapšen otac koji je zlostavljao ćerku u stanu u Mirijevu
Foto: 021.rs
"Po nalogu dežurnog zamenika tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u saradnji sa Policijskom upravom za Grad Beograd pronađen je, lišen slobode i zadržan u trajanju od 48 časova osumnjičeni U. P. za kojim je raspisana potraga još od 24. marta", navodi se u saopštenju.
Devojčica (8) je u ponedeljak pronađena u stanu u Mirijevu u lošem stanju, pošto je pretučena partnerka osumnjičenog uspela da pobegne iz stana i u policiji prijavi nasilje u porodici.
 
Tužilaštvo je ranije saopštilo da se on sumnjiči da je izvršio krivično delo nasilje u porodici i krivično delo protivpravno lišenje slobode na štetu nevenčane supruge, kao i da je izvršio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dete.
 
Za njim je bila raspisana potraga, a policija je objavila fotografiju i zamolila građane da pomognu u pronalasku osumnjičenog.
Prema navodima medija, otac je svoju ćerku godinama držao zatočenu u stanu.
 
Ovaj slučaj pokrenuo je brojna pitanja, a glavno je kako je devojčica svih tih godina bila nevidljiva za sistem, pošto nije pohađala ni predškolsko, niti je išla u osnovnu školu.
 
Direktorka gradskog Centra za socijalni rad Silvia Alavanja navela je da je devojčica po rođenju bila smeštena u ustanovu socijalne zaštite, a da je nakon sudske odluke dete povereno ocu na staranje 2018. godine. Porodica je na evidenciji Centra za socijalni rad od 2015. godine.
 
Prvi osnovni sud u Beogradu je saopštio da presudom devojčica iz Mirijeva koju je otac zanemarivao nije njemu poverena "na samostalno vršenje roditeljskog prava".
 
Zaštitnik građana je saopštio da je na sopstvenu inicijativu pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada šest nadležnih organa.
  • Neradnici

    29.03.2023 08:39
    Katastrofa
    Nije zakazao samo Centar za socijalni rad.
    Šta bi sa Domom zdravlja, da li je dete dolazilo na redovne sistematske preglede, vakcine, npr pred polazak u školu? Naravno da ne jer Dom zdravlja danas ne vrši takvu vrstu kontrole, a sećamo se svi da je to nekada kada smo mi bili deca bivalo.
    Ko vodi računa o tome da li dete pohađa predškolsko, koje je koliko znamo obavezno? Šta bi sa školom, kako dete može da bude neupisano u školu?
    Radi se o tome da NIKOG NIJE BRIGA
  • Neli

    29.03.2023 07:51
    Drzava
    Da plati odstetu detetu za to sto institucije nisu radile svoj posao 8godina. I to se vise ne moze zvati "otac"!
  • zx

    29.03.2023 07:29
    @bruka i sramota
    Pominjete ubistvo pred centrom? Da li je tada rađeno sudsko veštačenje budućeg ubice i šta stoji u nalazu? I raspitajte se ko je bio u timu veštaka koji je procenio tako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija