VJT sada tvrdi da nisu saopštili da je tužiteljka Bojana Savović sama tražila premeštaj

Više javno tužilaštvo (VJT) saopštilo je danas da organizaciji Transparentnost Srbija nije dostavilo odgovor da je zamenica javnog tužioca Bojana Savović "tražila premeštaj".
VJT sada tvrdi da nisu saopštili da je tužiteljka Bojana Savović sama tražila premeštaj
Foto: 021.rs
Transparetnost Srbija (TS) je ranije danas saopštila da je VJT u odgovoru na zahtev te organizacije za pristup informacijama, potvrdilo da ne postoji dokaz da je tužiteljka Bojana Savović tražila premeštaj iz Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije.
TS je navela da tužilaštvo nije dostavilo tražene kopije izmena i dopuna godišnjeg rasporeda zamenika javnih tužilaca u 2022. i 2023, iz čega bi se moglo videti koje su promene vršene, kada i iz kojih razloga.
Istakli su da su ove informacije bitne, zato što je Više javno tužilaštvo, nakon istupanja Bojane Savović i Jasmine Paunović tvrdilo da nije bilo "skidanja sa predmeta" istrage jedne od zloupotreba u EPS-u, već da je reč o "izmeni rasporeda".
 
Više javno tužilaštvo u saopštenju tvrdi da su sa izmenama rasporeda upoznati nadležni organi Apelaciono javno tužilaštvo u Beogradu, Republičko javno tužilaštvo i Državno veće tužilaca, i dodali su da je organizacija Transparetnost Srbija u odgovoru na zahtev za informacije od javnog značaja, upućena na Informator o radu koji je objavljen na sajtu tužilaštva.
 
"Podsećamo da je predmet 'EPS' uspešno realizovan i da je u fazi istrage, a osumnjičeni su i dalje u pritvoru", navodi VJT.
  • Nik

    29.03.2023 09:15
    Znaci ni kod ovih ovoliko vaznih institucija, ne mogu vise da se ispetljaju od svojih lazi... Dokle smo dosli...
  • Garisa

    29.03.2023 08:57
    Ha ha
    Sto bi narod rekao: "iz kise u pljusak" ili da se "tuzilastvo upetljalo kao pile u kucine" A Visi tuzilac bi verovatno sam podneo ostavku, al ne da mu Glavni gazda od drzave, slab je na prezime Stefanovic...
  • ST

    29.03.2023 08:51
    Kako ono bese - NEMOJTE DA LAZETE,NIKO NIJE REKAO DA JE NAJSMESNIJI VIRUS... Iz iste kuhinje sve to izlazi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.