Ružić: Do 1. maja uputstvo ministarstava o zaštiti dece i učenika od nasilja

Stručno uputstvo nekoliko ministarstava Vlade Srbije o međusektorskoj saradnji u zaštiti dece i učenika od nasilja biće objavljeno do 1. maja, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
Ministar prosvete Branko Ružić, koji je danas predsedavao prvim sastankom intersektorske Radne grupe za izradu tog uputstva, kazao je da je to važno da bi kroz unapređivanje intersektorske saradnje postali efikasniji u postupanju u slučajevima nasilja koje uključuju decu i mlade.
U izradu su uključeni i predstavnici Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Ministarstva zdravlja, Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a inicijativa je proistekla kao jedan od zaključaka Radne grupe za prevenciju i sprečavanje nasilja u sistemu obrazovanja.
"Sagledaćemo u sistemu šta je izazov, gde je potrebno da nešto promenimo, ali i da predvidimo korake u rešavanju konkretnih situacija nasilja, u kojim slučajevima i kada se nadležna ministarstva uključuju, kao i da zajednički bolje sprovodimo prevenciju i intervenciju ustanova i službi", rekao je Ružić.
  • ××

    29.03.2023 20:13
    Kad stize upustvo za upustvo?
  • samo uputstva

    29.03.2023 17:32
    uputstvo pa 100 koraka dok se ne stigne do prijave
    a uputstvo krece od varijante ispitivanja i pritiskanja deteta zrtve
    pa dokazivanja
    pa ko je ciji
    pa dok se stigne do nasilnika steta enormno uvecana

    ili kako to neke uciteljice slepo prate korak po korak
    pa sutnuo ga je nije strasno
    pa gurnuo ga je nije strasno
    pa oborio ga je na zemlju, ok malo cemo grditi
    bacio mu je tasnu nije strasno

    a u stvarnosti grozna tuca, napad sa ledja, sutiranje dok lezi,...
  • Vrhunski cinizam!

    29.03.2023 17:01
    SPS je na vlasti u poslednjih 35 godina - sa kratkim izuzetkom, ali su ga brzo prekinuli.
    Za to vreme država, narod i nacija su u svakom smislu DEVASTIRANI.
    Koji je cinizam potreban postaviti SPS-ovca za ministra rasturene i uništene prosvete - da nam drži predavanje o zaštiti od nasilja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija