Ružić: Lokalna vlast odgovorna što zlostavljana devojčica nije pohađala školu

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da odgovornost za to što zlostavljana osmogodišnja devojčica nije bila upisana u školu, niti je pohađala predškolski program, snosi lokalna samouprava.
Ružić: Lokalna vlast odgovorna što zlostavljana devojčica nije pohađala školu
Foto: Pixabay
Ružić je rekao da je taj slučaj "zapanjio čitavu Srbiju i njega lično", i da je "odgovornost svih nas" što je bila "nevidljiva za sistem" devojčica koju je zanemarivao i zlostavljao otac kome je sudski bila dodeljena na staranje.
Istakao je da za to što devojčica nije pohađala predškolski program, niti je upisana u školu, krivicu snosi njen otac, koji je njen zakonski staratelj, a da je odgovornost lokalne samouprave što nije reagovala na to.
"Po zakonu, lokalna samouprava vodi računa o tome i obaveštava škole i predškolske ustanove", kazao je Ružić.
 
Ministar je rekao da je iz tog slučaja evidentno "da je sistem zakazao" i da je "odgovornost na svim institucijama", pa i na njegovom Ministarstvu prosvete.
  • Zoran

    29.03.2023 19:29
    I? Šta ćemo sad?
  • Инспектор Вишекруна

    29.03.2023 18:09
    Евиденција
    На основу чега локална самоуправа може то да зна? Где постоји регистар деце? Шта када су породице подстанари и не живе на пријављеној адреси?
    Важно да ци ти министре безгрешан! Што ниси направио систем који ће јасно показати које дете не похађа школу?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija