Devojčica iz Mirijeva u stabilnom stanju, nije životno ugrožena

Osmogodišnja devojčica koja je godinama bila zatvorena u stanu u Beogradu je stabilno i nije životno ugrožena, objavila je Radio-televizija Srbije.
Devojčica iz Mirijeva u stabilnom stanju, nije životno ugrožena
Foto: Pixabay
Devojčica iz Mirijeva primljena u dečju bolnicu u Tiršovoj, pronađena je u utorak u stanu neuhranjena i dehidrirana, ali bez vidljivih povreda i van životne opasnosti.
"Važno je da će sada Centar za socijalni rad koji je preuzeo nadležnost nad detetom na kvalitetan način sagledati njenu sudbinu i da će biti procesuiran roditelj koji je dozvolio zapuštanje deteta. Evidentno je da je ovde sistem zakazao", kazao je ministar prosvete Branko Ružić.
Iako je još u porodilištu sugerisano da roditelji nisu podobni za brigu o detetu, nakon kratkog izmeštanja iz porodice dete je ipak vraćeno ocu, jer je sud procenio da je podoban roditelj.
 
Za dve godine praćenja nije uočeno da je dete ugroženo.
 
U slučaju devojčice zatočene u stanu očekuje se kazna za oca, ali i odgovornost lokalne vlasti, navodi RTS.
  • Cicka

    30.03.2023 08:57
    Imati u vidu da bi devojcica umrla da nije slucajno otkriveno a da je umrla posto je bila nevidljiva u sistemu sta bi bilo ?. Kakav horor po Beogradu i Srbiji mada ima ih i po drugim drzavama , ali ovi nasi monstrumi odakle su svi ti takvi ljudi , kakvi su im bili ocevi , majke, babe, dede, kako to sve dovesti u red.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija