Basta: Možda formiram novu političku organizaciju Evropski put Srbije i izađem na izbore

Ministar privrede Rade Basta, član stranke Jedinstvena Srbija, rekao je da ne isključuje mogućnost da formira novu političku organizaciju, kao i da će javnost biti blagovremeno obaveštena.
"Ako se odlučim na taj korak, pokret će se zvati Evropski put Srbije i izaći ću na izbore na svim nivoima", rekao je Basta za današnji list Nova.
 
Na pitanje kako su ministri na sednici Vlade Srbije reagovali na njegov predlog da se uvedu sankcije Rusiji i poziv da se o tome izjasne, rekao je da su "reagovali negativno i iznosili drugačije stavove". 
"Neki su ćutali. Da li je ćutanje podrška, ja to ne znam. Vreme će pokazati", kazao je Basta.
 
Upitan da li je jedini ministar koji je za uvođenje sankcija Rusiji ili jedini hrabar da to javno kaže, rekao je da je "hrabrost ponekad i ludost, ali se ne boji žrtve zbog svog naroda".
 
Povodom spekulacija da je njegov predlog "probni balon" vlade i Aleksandra Vučića, Basta je rekao: "Šta je babi milo, to joj se i snilo".
  • xece

    30.03.2023 18:07
    Bratija bez pameti
    Ovog umišljenog praznoglavca mogu samo da zamislim pored Dačića i Bajatovića.
  • Paki

    30.03.2023 15:32
    Ostavka
    Prvo daj ostavku, izađi iz vlade pa formiraj stranku.
  • @Лиманац

    30.03.2023 14:13
    Bar 50% gradjana podrzava sve navedeno, ali ni 5% ne podrzava Bastu i sl. kreature

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.