Bora Čorba dobija trg u Čačku

Frontmen grupe "Riblja Čorba" Bora Đorđević uskoro će dobiti trg koji će nositi njegovo ime u velikom gradskom parku u Čačku.
Ta lokacija je, inače, u naselju Vinara, gde se on rodio i živeo.
Prema rečima gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, u centru grada, u velikom parku, tamo gde je Bora sa svojim prijateljima započinjao svirke, jedan trg poneće njegovo ime.
"Tu je i mini scena, gde će mladi, još neafirmisani čačanski bendovi tokom leta moći da sviraju. Nas Čačanin i prijatelj Bora Đorđević svoj rodni grad proslavio je širom sveta. Građane ova odluka neće ništa koštati, jer nema promene podataka u ličnim dokumentima, u vidu promene adrese. To će se dogoditi veoma brzo, dok sve prođe kroz procedure gradskih službi. Sve nas posebno je ganula Borina rečenica prilikom njegovog skorašnjeg koncerta da će se u Čačak vratiti zauvek, na padine Jelice", rekao je Todorović za Nova.rs.
 
Kako je istakao, i stihovi njegove nove pesme govore o tome, gde poručuje da se njegovo telo vrati u Srbiju, u Čačak, a srce da mu ostane u Sloveniji.
 
"Zato će trg u parku poneti njegovo ime, da budućim generacijama bude u znanju da je jedan tako veliki muzičar svoju karijeru započeo baš na tom mestu", izjavio je Todorović.
 
I sam Bora je kroz osmeh komentarisao ovu ideju, prilikom nedavno održanog koncerta u Čačku.
 
"To priznanje obično daju posthumno, a meni to posthumno ne znači mnogo, jer neću znati. Voleo bih da doživim tako nešto u Čačku. Doduše, imam nešto slično u beogradskom Zoološkom vrtu, tamo postoji staza koja se zove 'Borino sokače' zahvaljujući Vuku Bojoviću", istakao je Đorđević.
  • Zorica

    30.03.2023 18:46
    Trg poltrona
    Sve za vernog slugu režima...
  • Dm

    30.03.2023 17:51
    Еххх
    Био је ок,али на крају је упрскао....
    Поколења дела суде....
  • Лиман

    30.03.2023 13:52
    Некада се знало ко за живота може да добије ту част. Уз свако поштовање музичког рада, као морална громада заслужио се сваки презир.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija