Istoričar na Izbornoj skupštini SANU: Blokirali su mi vrata stana da ne bih došao ovde

Istoričar Vasilije Krestić rekao je da je jutros doživeo šok jer nije mogao da izađe iz stana, jer su bila blokirana u nameri da se spreči da dođe na Izbornu skupštinu.

Srpska akademija nauka i umetnosti bira novog predsednika. Kandidati su Svetislav Božić i Zoran Knežević, koji će na ovoj funkciji naslediti Vladimira S. Kostića nakon osmogodišnjeg mandata.

Vasilije Krestić se obratio okupljenima poručujući da je od početka izbornog procesa jedan od najžigosanijih članova Akademija, koji je optuživan da je plaćenik, soroševac, nepatriota, hrvatski plaćenik.

"Jutros sam doživeo šok. Pokušao sam da izađem iz stana kako bih došao u Akademiju i nisam mogao da otvorim bravu, bila je blokirana. Papagajkama smo uspeli da se oslobodimo. Brava je bila puna lepila. Spasao me je šofer. Na šta je spala Akademija? Koga zastupaju ti koji me napadaju zbog želje da se tu nađu najbolji kandidati? Vodite računa šta radite da ne dopadne Akademija u ruke onih koji ne zaslužuju da je vode", poručio je Krestić, prenosi Nova.rs.
 
Izvršni odbor će, kako je rekao Vladimir Kostić posle obraćanja Krestića, tražiti od policije da se podnese prijava i sprovede istraga.
  • pajo patak

    30.03.2023 17:55
    љага алкодемонику
    vratio si se na ovaj portal, vjerojatno si polepio sve pločice po Njemačkoj.
  • @Kookaburra

    30.03.2023 17:39
    Vasilije Krestić je u SNS.
  • Čast Vlast

    30.03.2023 17:04
    Poštovani Akademici
    Recite Srpski narodu sa kakvim bitangama imaju posla.
    To se na prvom mestu od vas i očekuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.