Ambasador SAD na Kosovu: Deo sporazuma iz Ohrida već počeo da se primenjuje

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer izjavio je da je dogovor koji je postignut između Kosova i Srbije u Ohridu već počeo da se primenjuje.
Ambasador SAD na Kosovu: Deo sporazuma iz Ohrida već počeo da se primenjuje
Foto: Beta/AP
On je u intervjuu za prištinsku televiziju T7 rekao da SAD snažno veruju da sporazum treba hitno primeniti.
"Pre svega, rekao bih da se deo sporazuma već sprovodi i naravno da je to proces implementacije celog sporazuma. SAD snažno veruju da sporazum treba hitno da se primeni, a isto smo čuli i od premijera Kosova (Aljbina Kurtija)", rekao je Hovenijer.
Dodao je da je sledeći korak sastanak 4. aprila gde će glavni pregovarači razgovarati upravo o tim pitanjima i da očekuje uspešan sastanak kako bi se krenulo dalje sa implementacijom dogovora.
 
Sastanak za 4. april u Briselu zakazali su i potvrdili zvaničnici Evropske unije, a održaće se na nivou glavnih pregovarača.
  • Vasilisa

    31.03.2023 08:45
    Vasilisa
    Radujes li se Srpski rode?
  • Чешњејши

    31.03.2023 07:52
    Чешњејши
    Е Срби,какво Погубленије...
  • 696

    31.03.2023 07:44
    Zagonetka
    Glavni pregovarač, ne po ustavu već po sopstvenoj volji, ništa nije potpisao. Zašto je Hovenijer tako optimističan?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.