Vučić čestitao Zoranu Kneževiću na izboru za predsednika SANU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas čestitao Zoranu Kneževiću na izboru za predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), saopštio je Vučićev kabinet.
On je, u čestitki Kneževiću poželeo da tu izuzetnu, tešku i odgovornu dužnost obavlja na tragu dobre tradicije koju su, kako je naveo, "slavom ovenčali neki od velikana" poput (Josifa) Pančića i (Jovana) Cvijića, (Stojana) Novakovića i (Dejana) Medakovića.
"Ovu dužnost preuzimate u vremenima kada su našoj Srbiji više nego ikada potrebni mudrost, jedinstvo i doprinos svakog pojedinca jednom cilju: da izađemo kao pobednici u borbi za razvijenu, mirnu, stabilnu, jaku i uspešnu državu", naveo je Vučić.
Dodao je da sa Kneževićevo iskustvo i ugled, kao i zalaganje za slobodu mišljenja i racionalnost u diskursu, neophodni činilac napretka na putu sveobuhvatnog preporoda Srbije, ne samo, kako je kazao, ekonomskog, već i obrazovnog, duhovnog i kulturnog.
 
Kazao je i da je moderna istorija bremenita nevoljama i svakovrsnim izazovima.
 
Građani Srbije "sa pouzdanjem gledaju u glavne institucije države, s pravom tražeći mudro rukovođenje na svim poljima, koje će nas nepogrešivo voditi ka ostvarenju onih vizija i ciljeva koje dugo nismo uspevali ni da dostignemo, ni da ostvarimo", naveo je on.
 
Ocenio je i da upravo zbog toga SANU dospeva u žižu pažnje svih slobodno mislećih ljudi i patriota koji se, kako je kazao, bore za dostojanstvo i napredak Srbije a koji će, kako je izrazio uverenje "naći i snagu i inspiraciju" u Kneževićevom rukovodstvu.
  • Paja

    01.04.2023 16:20
    Dragi Zrane,cestitam ti sto sam te izabrao. Onaj stari je stalno nesto lose pricao o Zlobi,Shekiju i Meni (Ja).
  • ZX

    31.03.2023 07:59
    Malerozan
    Posle ove čestitke Knežević treba da podnese ostavku, da ga ne bije maler.
  • Sloba53

    31.03.2023 07:21
    Pitanje još uvek bez odgovora : zašto je otišao Kostić ?
    Da li zbog pritiska velikih nacionalpatriota tipa Matije Bećkovića...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija