Brnabić: Država ulaže velika sredstva u zdravstvo, treba povećati efikasnost

Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas na sednici Koordinacionog tela za digitalizaciju u zdravstvenom sistemu ukazala na neophodnost što bržeg unapređenje tog sistema, saopštila je Vlada Srbije.
Brnabić: Država ulaže velika sredstva u zdravstvo, treba povećati efikasnost
Foto: 021.rs
Rekla je da će uspostavljanjem jedinstvenog informacionog sistema u zdravstvu biti omogućeno da se objedine svi podaci koji će omogućiti da tačne i kompletne informacije budu u jedinstvenoj bazi podataka: o lečenju svakog pacijenta, retkim bolestima, broju zdravstvenih radnika, specijalizacijama, opremi, lekovima, listi čekanja...
Brnabić je kazala da država ulaže velika sredstva u zdravstvo, ali "treba povećati transparentnost, kako bi se videli rezultati tih ulaganja, a građani osetili dobrobit". Time će se i olakšati rad zdravstvenim radnicima i pomoći pacijentima u lečenju.
Dodala je da treba da se radi i na povećanju bezbednosti podataka.
 
Na sednici su bili i ministarke zdravlja, kao i nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Danica Grujičić i Jelena Begović, i predstavnici zdravstvenih ustanova.
  • Zamenik zamenika

    31.03.2023 10:10
    Za Anu Brnabić nikada niko nebi glasao ni u snovima,ni pijan,niti je glasao, a ona je predsednik Vlade Srbije.
  • Ssy

    31.03.2023 07:55
    Talentovana
    Osim za digitalizaciju, tzv premijerka je stručnjak i za zdravstvo.
  • Goci

    31.03.2023 07:02
    Jednakost u Srbiji
    Kada se toliko zalaže ZAŠTO nemamo dostupnost lekovima na Jugu Srbije isto kao u BGD-u. U Nišu kao da živimo u drugoj državi i to mnogo siromašnijoj po svim osnovama pa i lekovima. Jednakost pre svega da svi pacijenti Srbije imaju pristup Svim lekovima i to je to. Na posao i radite na tome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.