Vučić: Lično sam doneo odluku da se ne uvode sankcije Rusiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Kraljevu da je on doneo odluku da Srbija ne uvede sankcije Rusiji zbog njenog napada na Ukrajinu.
Vučić: Lično sam doneo odluku da se ne uvode sankcije Rusiji
Foto: FoNet (Instagram predsednika Srbije)

On je rekao da misli da je odluka o neuvođenju sankcija Rusiji "bila ispravna" u trenutku kada je doneta "i da je ispravna sada".

Govoreći o zahtevima iz Evropske unije da Srbija uskladi spoljnu politiku kao zemlja kandidat za članstvo i da uvede sankcije Rusiji, Vučić je rekao da "Srbija mora da ostane na evropskom putu i da čuva tradicionalne prijatelje".

"Biće odluka i ovakvih i onakvih, morate da se migoljite i provlačite ali je najvažnije da čuvamo svoju zemlju i očuvamo budućnost naše dece", naveo je.
 
Vučić, koji je i predsednik Srpske napredne stranke (SNS), rekao je da ne beži od prevremenih parlamentarnih izbora ili lokalnih izbora u Beogradu i da će opozicija "dobiti izbore" ako ih bude tražila.
 
Izjavio je da je za napredak Srbije za vreme njegovog mandata zaslužna SNS, ali da želi da formira novi pokret koji će "objediniti ljude koji znaju šta je ljubav prema zemlji i znaju šta je slobodarska Srbija".
 
Među prisutnima u Sportskom centru "Ibar" bili su i ministri u Vladi Srbije, a obraćanje Vučića često su prekidala organizovana skandiranja podrške mladih koji su izgledali kao navijačka grupa.
  • /

    01.04.2023 16:14
    /
    podstrekivanje fasizma je pokazalo da udba nije za sankcije rusiji vec srbiji
    zadnjih nekoliko meseci, udba se igrala na fazon hoce-nece kao i 90ih sa milosevicem.

    sankcije rusiji su isto kao i ovo vreme napolju.
    srblje kaze da vise voli zimu pa kuka i zapomaze kada je dobio ovaj minus od temperature.
    tako ce kukati i na sankcije srbiji.
  • Han Sollo

    01.04.2023 12:15
    Predsedniĉe,
    a jel' po Ustavu vi imate pravo da tako odluĉujete ?
  • Nikson

    01.04.2023 11:53
    Ne shvatate?
    Apri-li-li-li-li-li-li-li-li!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija