FOTO: Saobraćaj deonicom autoputa "Miloš Veliki" Novi Beograd – Surčin od večeras

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prilikom obilaska deonice autoputa "Miloš Veliki" Novi Beograd - Surčin, da tih osam ili devet kilometara predstavljaju "žilu kucavicu" za Beograd.
FOTO: Saobraćaj deonicom autoputa "Miloš Veliki" Novi Beograd – Surčin od večeras
Foto: FoNet (Instagram predsednika Srbije)
Naveo je da će put za saobraćaj biti otvoren u 21 sat.

"Država nije igračka, država je svetinja koju moramo da čuvamo, država je nešto što moramo da pazimo, negujemo i o čemu moramo da vodimo računa. A samo uspešna država, a to je ona koja ima ozbiljno i odgovorno rukovodstvo, može da gradi, a da ne ugrožava javni dug", rekao je Vučić.

On je dodao da Srbija ima javni dug od 51,5 odsto bruto društvenog proizvoda, da je planirani deficit u budžetu do kraja marta trebalo da bude 74,9 milijardi dinara, a da je zapravo bio 28,6 milijardi dinara, što je za oko 440 miliona evra bolji rezultat.
 
"Važno je da takvu vrstu odgovorne politike nastavimo u budućnosti", rekao je Vučić.
 
On je dodao i da će Srbija nastaviti da gradi prijateljstvo sa Kinom, sa čijom kompanijom CCCC gradi put.
 
 
Ambasadorka Kine Čen Bo rekla je da ta deonica ima ključni značaj za ceo Beograd i važnu ulogu u putovanju velikog broja ljudi.
 
"Drago mi je što će srpski prijatelji tokom putovanja osećati konkretni rezultat saradnje Beograda i Kine", rekla je ambasadorka.
 
 
Otvaranju su prisustvovali i premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva Goran Vesić, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.
  • narcy

    01.04.2023 17:03
    Narcis u svakom, ali svakom trenutku mora da veliča sebe. Radiće to i kad bude otvarao poljske klozete.
  • Uja

    01.04.2023 16:22
    Svaka čast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.