Ministarstvo rudarstva i energetike odbacilo navode da Grčić dolazi na čelo Pro Tenta

Ministarstvo rudarstva i energetike odbacilo je danas navode da će bivši direktor javnog preduzeća "Elektroprivreda Srbije" (EPS) Milorad Grčić biti postavljen za novog direktora preduzeća "Pro Tent".
To preduzeće radi na poslovima mašinskog održavanja, između ostalih i EPS-a.
"Preduzeće 'Pro Tent' već je saopštilo da navodi o postavljanju bivšeg direktora Elektroprivrede Srbije Milorada Grčića na čelo tog privrednog društva 'nemaju veze sa istinom'. Koristimo priliku da zamolimo medije da sve informacije pre objavljivanja provere kako se u javnosti ne bi baratalo sa netačnim i često zlonamernim informacijama", rekli su iz tog ministarstva za televiziju N1.
Mediji su ranije preneli izjavu nekadašnjeg predsednika Sindikata radnika EPS Milana Đorđevića da "prema informacijama koje ima, nadležni planiraju da na funkciju direktora 'Pro Tenta' od 1. aprila postave bivšeg prvog čoveka EPS Milorada Grčića".
 
Grčić je aprila 2022. bio postavljen za pomoćnika predsednika Opštine Obrenovac. Na pitanje koliko je izvesna promena Statuta EPS-a, po kojoj bi ministarka Dubravka Đedović bila jedina članica Skupštine akcionara, Ministarstvo je navelo da o tome odlučuje osnivač - država Srbija.
 
"Država je bila, i izmenom Statuta je predviđeno, da nastavi da bude stoprocentni vlasnik EPS-a. Država, kao osnivač EPS-a, ima obavezu da imenuje Skupštinu akcionara. Ko će biti u toj skupštini odlučiće osnivač i to je ono sto je predviđeno Statutom", navodi se u saopštenju.
  • Zika zivac

    01.04.2023 18:46
    Pecenjara
    Eto nije za direktora ali moj predlog je predsednik... Udrezenja pecenjara 4egiona idealno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.