Ružić zakazao sastanak s maturantima koji su predali peticiju protiv mature

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da će se sa maturantima koji su predali peticiju protiv mature sastati u sredu.
Ružić zakazao sastanak s maturantima koji su predali peticiju protiv mature
Foto: FoNet (Milica Vučković)

Rekao je da se raduje razgovoru, pošto "državna matura za cilj ima da olakša učenicima da taj ispit polažu u svojim školama, sa manje stresa".

Ružić je rekao da će državna matura biti implementirana u trenutku kada sve bude kristalno jasno i kada ne bude postojala mogućnost iznenađenja kada je reč o upisima na fakultete.
"Važno je da imamo precizne odgovore u vezi sa uslovima upisa na visokoškolske ustanove, što srednjoškolce najviše i interesuje, a njih sada formiramo imajući u vidu da se dijalog sa fakultetima razvija u željenom pravcu", rekao je Ružić.
 
Govoreći o nasilju u školama, naveo je da problem ne može rešiti sama radna grupa koju je ministarstvo osnovalo, niti mogu same škole, ali mogu pomoći prevencijom da do nasilja ne dođe.
  • Sofija

    02.04.2023 14:14
    Ne maturi
    Sva deca koja su već upisana u srednje škole ne bi trebala da polažu državnu maturu. To bi trebalo da se odnosi na buduće srednjoškolce sa jasnim uslovima upisa. Da se konačno objasni šta će i kako će završavati škole, koje će fakultete moći upisivati stručne škole a koje gimnazijalci. Sve je nedefinisano i nejasno. Deca koja su već upisana u srednje pod jednim uslovima i sistemom ne smeju im se menjati isti. Deca su već svakako sluđena, roditelji još biše. Dogovorite se već jednom gospodo iz ministarstva i radite po zakonu!
  • Srba

    02.04.2023 13:39
    Ali stare studente nije
    Na sastanak gde se odlučivalo o starim studentima nije bilo predstavnika starih studenata samo SKONUS
    I naravno doneli su odluke koje njima odgovaraju.
  • Savka

    02.04.2023 13:24
    Ovi takozvani učenici ne zaslužuju da na njih ministar troši svoje dragoceno vreme, sada kad se vodi bitka za svetu srpsku zemlju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.