VIDEO: Doktor u Vranju urlao na pacijentkinju i psovao, oglasili se nadležni u ambulanti

Na društvenim mrežama objavljen je snimak iz ordinacije urologa u Zdravstvenom centru Vranje na kome se vidi i čuje kako vređa pacijentkinju.
VIDEO: Doktor u Vranju urlao na pacijentkinju i psovao, oglasili se nadležni u ambulanti
Foto: Pixabay
Doktor na urologiji vređao je stariju pacijentkinju jer, kako je rekao, nije trebalo da dođe tu na pregled. Uz povike i psovke oterao ju je u ambulantu, sa obrazloženjem da ne treba da je on pregleda.
Tim povodom oglasilo se rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje. U saopštenju navode da su po saznanju o neželjenom događaju u službi urologije postupili u skladu sa poslovnim kodeksom za zaposlene i pravilnikom o kućnom redu.
 
Ne opravdavaju "neprijatno i pejorativno ponašanje doktora", a ističu da je pacijentkinja pregledana i da u ovom slučaju ne postoje medicinski propusti.
 
U saopštenju navode i da je "reč o lekaru sa dugogodišnjim radnim stažom i velikim iskustvom, koji radi preko svojih mogućnosti, iznad postojećih normativa, uz manjak urologa u Pčinjskom okrugu i svakodnevno premašuje broj pregleda".
 
"Rukovodstvo Zdravstvenog centra u Vranju izražava žaljenje zbog neprijatnosti koju su pacijenti doživeli ovom prilikom", zaključuje se u saopštenju.
  • Miroslav

    06.04.2023 05:39
    Srbija...
  • BGD 011

    05.04.2023 13:47
    Doktor ulicarskog nastupa...
    Ovog doktora gospodja ministarka Danica pod hitno da udalji iz drzavnih medicinskih ustanova. A direktora zdravlja/ambulante da pozove na odgovornost zbog ociglednog pravdanja ulicarskog nastupa doktorovog. I posle se zgrazavate kad neko mladji i snazniji nalupa ovakvu gnjidu od coveka koji umesto da pomaze ljudima, vredja ih najgorim ulicarskim recnikom.
  • Građanin Toša

    05.04.2023 13:12
    @@Građanin Toša
    Nisi ti shvatio/la šta sam hteo da kažem. Pacijenti ne dolaze u domove zdravlja iz hira, kao u kafanu, nego iz muke, iz potrebe. Poslednje što i njima i njihovim porodicama na to treba je bahato i drsko ponašanje medicinskog osoblja. Daleko od toga da ja to podržavam ali mogu da razmem zašto neko tada izgubi kontrolu i polete pesnice, i u takvim slučajevima su bahati medicinari sami krivi te stoga nemaju pravo da se bune posle toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.