Olenik: Orlić zabranio izaslaniku Zelenskog da se obrati novinarima u holu Skupštine

Poslanik koalicije "Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani" Aleksandar Olenik izjavio je da je predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić zabranio poslaniku parlamenta Ukrajine da se obrati novinarima.
"Završili smo sastanak sa delegacijom Ukrajine u Skupštini. Posetili su nas poslanici Venislavski, Kopitin i Herasimenko. Vladimir Orlić je zabranio poslaniku Fediru Venislavskom, inače poslaniku i predstavniku predsednika Ukrajine da se obrati novinarima u holu. Sramno za sve nas", rekao je Olenik.
On je na Tviteru objavio i fotografije sa sastanaka koje je imala ukrajinska delegacija u Skupštini Srbije.
Na jednoj od fotografija vidi se da je delegaciju Ukrajine, pored Olenika, danas primio i predsednik skupštinske Grupe prijateljstva sa Ukrajinom Milovan Drecun.
 
Tom sastanku je prisustvovao i ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkač.
 
Olenik je Beti rekao da su on i Venislavski, nakon zabrane, izjavu novinarima dali ispred zgrade Skupštine Srbije.
To je bila prva zvanična delegacija Vrhovne Rade, odnosno Skupštine Ukrajine, koja je došla u posetu Skupštini Srbije nakon početka agresije Rusije na njihovu zemlju.
 
Olenik je rekao da je sa kolegama iz Ukrajine razgovarao o poboljšanju saradnje, ali i o intenziviranju pomoći Srbije građanima Ukrajine.
 
U delegaciji su bili poslanici iz Ukrajine Igor Kopitin, Fedir Venislavski i Ihor Herasimenko. Poslanici iz Ukrajine u Srbiju su došli na Olenikov poziv. Oni su u dopisu Oleniku naveli da sastanak predstavlja odličnu priliku za jačanje međuparlamentarne saradnje između Ukrajine i Srbije.
  • Bananamen

    07.04.2023 18:58
    @smejurija
    Nismo. Ko je rekao da jesmo? Naravmo i da sam protiv toga. Zasto mislis da ako kritikujem jedne da sam odmah za druge? Ne mislim da je svet crnobeli. Da li vi mislite?
  • smejurija

    06.04.2023 09:28
    @bananamen @ banderaš
    Verovatno ste zaboravii da je evropska vrednost automatski ugasiti suprotno mišljenje. Prvih dana rata su u svim evropskim zemljama pozatvarana sva dopisništva RT i drugih ruskih televizija bez trunke sramote. Čak i kod nas je SBB iz svoje ponude izbacio RT i na njihovo mesto ubacio neki ukrajinski kanal. Nema potrebe za bilo kakvim daljnjim elaboracijama oko toga, sve je kristalno jasno sloboda medija NE POSTOJI naročito u EU zemljama.
  • Beograd

    06.04.2023 09:17
    Bravo Orlicu. Ja licno neznam coveka kome se Ukrajinci nisu popeli na onu stvar. Samo kukaju i kukumavce po svetu i da se svuda obrate na svaku ceremoniju, u svaki parlament....Gde su bili 2014 kad su ubijali Ruse i Rusku decu kada su im sva prava uzeli. Ovaj advokat je sramota za Srbiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.