Međak: Vučića ne može rušiti desnica kada je on najveći desničar u Srbiji

Član Upravnog odbora Evropskog pokreta u Srbiji Vladimir Međak ocenio je da se predesednik Srbije Aleksandar Vučić "ne može rušiti zdesna", jer nema većeg desničara od njega.
Međak je dodao da ga ne bi čudilo da izborni cenzus bude povećan na pet odsto.
Za novi broj NIN-a je rekao i da se priča i o vraćanju izbornog cenzusa na pet odsto, te dodao da ga je Vučić spustio na tri odsto "da bi desničare uveo u parlament".
Rekao je da "SNS inače pokriva celu desnicu", te da "ako nema nikog ekstremnijeg od njega, onda nema opasnosti ni izgovora da nešto ne uradi jer će, eto, desni ekstremisti da ga napadnu".
 
"Sad mu desnica više ne treba, pa me ni bi čudilo ni da (izborni) prag poraste na pet odsto", kazao je Međak.
 
Napomenuo je da će problem biti što će ekstremistima biti proglašeni svi koji ga budu kritikovali zbog načina na koji je vodio dijalog s Kosovom u prethodnih deset godina.
 
"Ne mislim da će Vučić pasti na Kosovu. Nije ni (raniji predsednik Srbije Slobodan) Milošević, a on ga je predao izgubivši rat. Predao je on i Krajinu, 220.000 ljudi je iseljeno iz nje, ali nije izgubio izbore", kazao je Međak.
  • Pade Milo pada Vučić

    06.04.2023 18:24
    Sledeći pada Vučić. Bio je već gotov jer siromašnih je sve više, a SNS paraziti u javnom sektoru su malobrojniji. Ali ga je ovo oko Kosova i sankcija Rusiji dotuklo, izgubio je odjednom 1,6 miliona penzionera koji su sigurni i redovni na izborima. Ti glasovi penzionera od sada idu državotvornoj opoziciji koji brane Kosovo i ustav Srbije. Vučić neće preći taj cenzus.
  • G

    06.04.2023 11:51
    G
    Srušice ga osiromašen,gladan,besan,podjeljeni,učenjem…narod i to vrlo brzo!!! Kao i sve pre njega koji su vladali na toj semi!!!
  • Драган

    06.04.2023 11:02
    ајде
    А како би било да размишљате о некој изгадњи и конструктивности а не о рушењу и деструктивности? Затим, шта ако је неко "десничар"јел не ле гитимно бити десничар а легитимно је бити левичарски естремиста? Оканите се јалова посла, кукњаве и настојања да се на власт дође на клеветама и лажима, радите нешто конструктивно, корисно и радите вредно.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija