Akcija povodom 24. godišnjice od ubistva Slavka Ćuruvije: Poziv novinarima da se pridruže

ANEM, UNS, NUNS i Fondacija "Slavko Ćuruvija" pozvali su novinare da se 11. aprila priključe zajedničkoj akciji povodom obeležavanja 24. godišnjice od ubistva Slavka Ćuruvije.
Akcija povodom 24. godišnjice od ubistva Slavka Ćuruvije: Poziv novinarima da se pridruže
Foto: 021.rs
Zajednička akcija uključuje objavljivanje "Najvažnije neobjavljene vesti" i šetnju od restorana "Kolarac" u Knez Mihailovoj ulici do mesta na kom je Ćuruvija ubijen u Svetogorskoj  35. Početak šetnje je u 17.45 časova.
Ispod naslova "Najvažnija neobjavljena vest" biće prazan prostor sa napomenom:
"Ovaj prostor je rezervisan za vest o presudi za ubistvo Ćuruvije, na koju čekamo 24 godine da bude objavljena. Od ishoda suđenja, koje traje već skoro devet godina, zavisi da li će istina konačno ugledati svetlost dana ili će zauvek ostati sakrivena od nas".
 
U narednom periodu očekuje se odluka Apelacionog suda o žalbama na drugu prvostepenu presudu Specijalnog suda.
 
Izricanje kazni ubici i organizatorima tog zločina značilo bi prekidanje niza nekažnjivosti ubistava novinara u Srbiji. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.