Đurić: Srbija mora da pokaže međunarodnoj zajednici da je žrtva Kurtijevog režima

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić rekao je da je neophodno da Srbija bude jedinstvena i da pokaže međunarodnoj zajednici da je ona prava žrtva režima premijera Kosova Aljbina Kurtija.
"Nastupilo je teško vreme u međunarodnim okolnostima, potreban je tim koji će jasno pokazati ostalima da smo žrtva. Stav dela međunarodne zajednice se koriguje, zato je Kurti nervozan i najavljuje izbore. On nema više monopol nad istinom, a pozicija Srbije u svetu se popravlja", rekao je Đurić za RTS.
On je naveo da je razgovarao sa najvišim predstavnicima SAD-a i da niko u Vašingtonu "ne odobrava kurs" u kome se negira formiranje Zajednice srpskih opština.
"Potrebno je da se zaustavi Kurti u svom iracionalnom divljanju. Nema šanse da izbori na Kosovu budu odloženi i to je za žaljenje. Ali će Kurti uskoro morati da se suoči sa odgovorom međunarodne zajednice", rekao je Đurić.
 
Na pitanje zašto održavati izbore ako Srba u prištinskim institucija nema već neko vreme, Đurić, koji je bio šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju do 2020. godine, rekao je da je „jedina garancija Srbiji sama Srbija“.
 
"Nema nikakvih pravih garancija da će Priština promeniti svoj kurs dok na nju ne deluje međunarodna zajednica. Hajde da vidimo konkretne korake ka formiranju ZSO. Raspisivanjem lokalnih izbora u srpskim opštinama bez učešća Srba i hapšenjem Srba na Kosovu, Kurtijev režim pokušava da isprovocira sukob", istakao je Đurić.
 
On je najavio da će se sledeće nedelje objaviti dalji koraci i da će to će biti jedinstven stav Srba sa Kosova i države Srbije.
  • Aleksej

    10.04.2023 09:45
    Srpska Nepismena Stranka
    Hahahaha kako komican lik! To jest, bio bi da nije tragican. :/ Dugo nismo videli sportistu i trkaca, pregovaraca, ambasadora i smekera, jedan je Marko.
  • Neki

    08.04.2023 17:46
    Ukratko
    Jedan narod
    Jedna zemlja
    Jedan vođa....
    Zvuči poznato?
  • /

    08.04.2023 17:13
    /
    'umiljato jagnje dve sise sisa'
    srbija nije umiljato jagnje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija