Šapić o prevozu u Beogradu: Novi sistem naplate karata u maju, komunalci će kontrolisati putnike

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će novi sistem naplate karata sa gradski prevoz započeti tokom maja, a da će kazne za neplaćanje prevoza ostati nepromenjene.
Šapić o prevozu u Beogradu: Novi sistem naplate karata u maju, komunalci će kontrolisati putnike
Foto: Beta/AP

Šapić je za televiziju Prva kazao da očekuje da će novi sistem naplate karate započeti u toku maja, prvo plaćanje kartama sms porukama, a tokom leta bi trebalo da bude dostupna aplikacija za plaćanje.

Dodao je da neće više biti situacija da kontrolori ne mogu da legitimišu građane u prevozu.

"U ovom momentu nema dovoljno Belih (komunalne policije) da zamene kontrolore, ali smo raspisali konkurs za novih 200 i zahtev Vladi poslali za novih 1.000 Belih. Očekujemo od Belih da rade više stvari u gradu, a ne samo da kontrolišu karte. I neće postojati Beli koji će samo kontrolisati karte", naveo je gradonačelnik Beograda.
 
On je kazao da ukoliko kompanija Kentkart bude lišila grad opreme, koja pripada gradu, biće raspisana nova nabavka i biće implementirana nova oprema.
 
"Imaćemo uvid u GPS sistem, koji je do sada bio samo preko njihovog sajta. Oni su slali signal, kretanje autobusa je išlo kroz njih, a mi smo to mogli samo da vidimo. Ukoliko nam ne daju šifre, koje su naše, sistem je naš, mi ćemo raspisati novu nabavku", rekao je Šapić.
 
"Imali smo veliko skidanje cene karata, sada je samo 1.000 dinara karta za sedam dana. Da bi proporcionalno skinuli sve cene do kraja danas su mi javili da za ovu sa 200 idemo na 120 dinara", rekao je Šapić, prenosi Euronews.
  • Mile

    09.04.2023 15:30
    Novi Sad
    Moglo bi tako i u Novom Sadu a ne za svako presedanje mora nova karta.I vozači da ne prodaju karte jer se gubi vreme na svakoj stanici nepotrebno.
  • ?

    09.04.2023 11:35
    ?
    Oce da Hapse?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija