Tužilaštvo proverava tvrdnje da je Kentkartu nuđen namešten tender

Po nalogu Višeg javnog tužioca, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije formiralo je predmet radi provere informacija u vezi sa sadržinom razgovora predstavnika Beograda i kompanije "Kentkart".
Tužilaštvo proverava tvrdnje da je Kentkartu nuđen namešten tender
Foto: 021.rs
Iz "Kentkarta" tvrde da im je iz vrha Gradske uprave nuđeno nameštanje buduće javne nabavke ukoliko pristanu na sporazumni raskid ugovora.
U saopštenju se navodi da je Više tužilaštvo tim povodom poslalo Upravi grada Beograda zahtev za dostavljanje dokumentacije u vezi sa zaključenjem ugovora o pružaju usluga sa pomenutom kompanijom, kao i izjašnjenje o načinu na koji je ovaj ugovor dodeljen, odnosno zaključen.
Takođe, Tužilaštvo zahteva da mu se dostavi izveštaj o praćenju realizacije predmetnog ugovora, kao i dokumentaciju o eventualno preduzetim merama i radnjama pregovora oko aneksiranja, produženja, raskida ili poništenja ugovora.
 
Naglašava se da je zahtevano i dostavljanje zapisnika sa svih radnih, odnosno službenih sastanaka održanih sa predstavnicima ove kompanije, podatak da li su sastanci audio-vizuelno dokumentovani, izveštaj o svim licima prisutnim na sastancima, te da li su poznati podaci o poreklu javno objavljenog snimka, navodno nastalog na nekom od sastanaka.
 
Višem tužilaštvu treba da se dostave i službene beleške, izjašnjenja predstavnika Gradske uprave koji su bili ovlašćeni za preduzimanje radnji u vezi sa regulisanjem poslovnog odnosa sa navedenom kompanijom, ukoliko su sačinjavani, zaključuje se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.