Vučić proglašen počasnim građaninom Gornjeg Milanovca

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postao je počasni predsednik Gornjeg Milanovaca, odlučila je opštinska Komisija za kadrovska pitanja.
Svake godine Gornji Milanovac u aprilu dodeljuje opštinska priznanja za zasluge povodom Dana opštine, a priznanja će biti uručena 23. aprila na svečanoj sednici Skupštine opštine.
Pored titule počasnog građannina, zlatnu medalju "Takovski ustanak" dobiće direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Milovan Bojić, a srebrne medalje biće uručene gornjomilanovačkoj firmi "Mišković", Mileti Čuljkoviću, osnivaču zadruge "Takovo berry", i udruženju "Rudnički vidici" u Gornjem Milanovcu.
U obrazloženju Komisije se navodi da je Vučić dobio titulu počasnog građanina Gornjeg Milanovca za "izuzetan i višegodišnji doprinos u unapređenju i razvoju lokalne samouprave u oblasti građevinarstva i infrastrukture, privrede, zdravstva, prosvete, poljoprivrede, turizma i kulture".
 
Kao Vučićeve zasluge navedeni su kapitalni projekti koji su poslednjih godina urađeni u opštini Gornji Milanovac, od izgradnje auto-puta, do izgradnje i rekonstrukcije više puteva, škola, zdravstvenih ustanova, dečijih igrališta, ulica, kanalizacione mreže, Vizitorskog centra na Rudniku, rečnog korita reke Despotovice i više potoka.
 
"Ukupna vrednost ovih projekata meri se u milijardama dinara, a Gornji Milanovac ih je dobio zahvaljujući ogromnom trudu i angažovanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića", navodi se u obrazloženju Komisije.
 
Za obrazloženje dodele zlatne medalje direktoru Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Milovanu Bojiću navodi se da je Gornji Milanovac prvi u Srbiji potpisao Protokol o saradnji sa tim Institutom. Saradnja se ogleda u tome da će prijem pacijenata biti efikasniji, biće izbegnuta čekanja na odluke konzilijuma, pogotovo kod pacijenata kojima je stanje urgentno, a kroz tu saradnju Institut će pomagati kolegama u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu.
 
Komisija navodi da je srebrna medalja dodeljena preduzeću "Mišković" koje je od samostalne plastičarske radnje postalo predeuzeće za proizvodnju školskog i kancelarijskog pribora od plastike visokog kvaliteta, sa posebnom pažnjom na dizajnu i inovacijama. To preduzeće poseduje i popularnu knjižaru u Gornjem Milanovcu.
Nosilac srebrne medalje je i gornjomilanovčanin Mileta Čuljković, osnivač poljoprivredne zadruge "Takovo berry" koja okuplja proizvođače borovnice koji svoje zasade uzgajaju po principima regenerativne poljoproivrede.
 
Srebrnu medalju dobilo je i Udruženje "Rudnički vidici" u Gornjem Milanovcu - grupa od 32 člana samostalnih umetnika, slikara, vajara, rezbara, fotografa i majstora narodne radinosti iz tog grada.
  • Sima

    12.04.2023 18:47
    Opet priznanje za viteza od Bosne.Nemojte ljudi vise da mu dajete, nema vise gda da to sve skladisti a nema se para da neko iznajmi.
  • agatoni,aga,akademik

    12.04.2023 14:02
    @pape
    Hvala TI , da si mi zdrav , jak , veseo ...
    i naravno živela Srbija !
  • Jacovitti

    12.04.2023 13:07
    Šta je sledeće?
    Vučićev Milanovac?
    Vučićevo Užice?
    Vučićev Novi Sad? A ne! Novi Sad je Vučevićev. Ili možda - Vulinov?
    No, ima još gradova i naselja, a Vučić zna sve toponime, pa ko ne posluša - zna se!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.