Optužnica protiv muškarca koji je oborio i držao čoveka dok ga je njegov belgijski ovčar ujedao

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog protiv H. U. (58) iz Malog Bavaništa, zbog sumnje da je najpre oborio Đ.T. i držao ga na zemlji nogom, dok ga je njegov pas ujedao.
Optužnica protiv muškarca koji je oborio i držao čoveka dok ga je njegov belgijski ovčar ujedao
Foto: Pixabay
Optužnicom H.U. se tereti za izazivanje opšte opasnosti.
Osumnjičeni je sa svojim psom rase belgijski ovčar došao do oštećenog u dvorište kada ga je prvo oborio, a potom nogom držao na zemlji, dok je njegov pas ujedao oštećenog u predelu glave i desne strane lica, kao i desne nadlaktice.
Njemu se na teret stavlja da je suprotno odredbama Pravilnika o načinu držanja pasa koji mogu predstavljati opasnost po okolinu, vodio svog psa bez korpe i povoca, a takođe nije sprečavao psa kada je grizao i ujedao oštećenog.
  • Zemlja čudesa

    13.04.2023 08:10
    @Kada
    Ovo nije bio nehat nego predumišljaj. Psa treba uspavati jer je dresiran da napada ljude, a vlasnika strpati na dvadesetogodišnju robiju zbog pokušaja ubistva na posebno surov način.
  • X

    12.04.2023 15:05
    X
    Ovo je pokusaj ubistva! Drakonsku kaznu za ovo se mora izreci!!!
  • Vlada

    12.04.2023 15:04
    Još jedno civilizacijsko dostignuće "pas je za dvorište" ekipe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija